Torturi

Reteta Tort cu visine

complexitate reteta Ridicata 
preparare reteta 3m 
gabytza_gaby postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Tort de biscuiti cu crema de cacao"
 
Tortul cu visine este, prin definitie, un tort racoros, delicios si ideal pentru mesele festive. Poate fi facut foarte usor si cu siguranta ii va incanta pe meseni.

ingrediente

Blat 1:
   500 g visine(din compot)
   2 plicuri zahar vanilat
   4 oua
   100 g faina
   1 praf de copt
   praf de sare
   100 g zahat
   1 lingura ulei
Blat 2:
   3 galbenusuri
   1oo g zahar
   1 praf de copt
   100 g faina
   praf de sare
   1 lingura ulei
   60 ml apa
Crema Pasticcera:
   3 galbenusuri
   100 g zahar
   1/2 l lapte
   1 esenta vanilie
   un praf de sare
   20 g amidon
Crema Capuccino:
   20 ml apa fierbine
   3 linguri capuccino
   2 plicuri zahar vanilat
   2 galbenusuri
   100 g margarina
   1 lingura dulceata de cirese

mod de preparare

Blat1:




Scoatem samburi din visine si le punem la scurs. Albusurile le batem spuma cu zaharul si cu praful de sare. Treptat adaugam galbenusurile (unu cate unu) si amestecam. Adaugam faina ametecata cu praful de copt iar la sfarsit adaugam uleiul. Amestecam bine. Intr-o tava tapetata cu hartie de copt adaugam visinele bine scurse de zeama si amestecate cu plicurile de zahar vanilat. Peste visine adaugam compozitia de oua si dam la cuptor pana trece testul cu scobitoarea.




Blat2:




Galbenusurile le mixam cu zaharul pana se dizolva zaharul. Treptat adaugam uleiul, sarea si apa calduta. Adaugam faina ametsecata cu praful de copt si mixam bine. Dam la cuptor intr-o tava tapetata cu hartie de copt pana trece testul cu scobitoarea. Lasam in tava cca 2 ore.




Crema pasticcera:




Laptele il punem la foc iar cand sa fiaba oprim focul si adaugam galbenusurile batute cu zaharul. Amestecam si adaugam esenta si amidonul si punem iar pe foc. Amestecam continuu pana se ingroasa un pic. Stingem focul si dam la racit.




Crema capuccino:




Topim margarina si o amestecam cu capuccino amestecat bine cu apa fierbinte. Adaugam zaharul vanilat mixat cu galbenusurile si amestecam bine. La sfarsit adaugam dulceata de cirese din camara Bunatati din Natura. O lasam cca 15 min sa se raceasca.




Asamblarea:




Blatul 1 insiropam cu putin compot de visine adaugam crema pasticcera. Lasam jumatate de ora la frigider. Dupa aceea adaugam blatul 2 si crema capuccino. Decoram cu nuca de cocos si dam la frigider inca 2 ore.


Tortul cu visine se serveste de la frigider.

Incearca si Tort diplomat cu fructe proaspete
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu visine" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 15 %
269.99 lei
229.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.