Tortul cu visine Padurea neagra este un tort minunat, o combinate perfecta intre visine si ciocolata. Prima data punem visinele intr-o strecuratoare pentru a indeparta excesul de umezeala. Galbenusurile se amesteca cu zaharul si 6 linguri de apa pana
Prima data punem visinele intr-o strecuratoare pentru a indeparta excesul de umezeala. Galbenusurile se amesteca cu zaharul si 6 linguri de apa pana ce se topeste zaharul. Albusurile se bat spuma, dupa care se amesteca cu galbenusurile. Faina se amesteca cu praful de copt si cacaua si se toarna peste compozitie, dar cernute si pe rand. Compozitia se pune intr-o tava de 26 cm in care se pune hartie pentru prajitura si se da la cuptor la 180 grade C pentru 50 de minute. Dupa ce e gata, se scoate din cuptor se lasa putin sa se raceasca in tava dupa care se desface tava, de ramele laterale si ramane doar blatul pe fundul tavii: Se pune un gratar deasupra si se intoarce blatul.
Se desprinde hartia de copt de pe blat. In timpul in care se raceste blatul, se scurge sucul de la compotul de visine, se pastreaza 12-16 visine pt. a fi puse pe tort la sfarsit. Sucul de la visine se amesteca cu gelatina si se pune la fiert. Cand gelatina incepe sa se ingroase si e aproape gata, se adauga restul de visine si se pune la racit. Intre timp se bate frisca cu 80 g. zahar si cele 4 plicuri de intaritor si se pune la frigider pentru a se intari. Se lasa blatul sa se raceasca complet si se taie de doua ori (eu l-am taiat de 3 ori) si am insiropat fiecare blat cu 3 linguri de tuica de visine(cine vrea poate sa puna si mai mult, dupa preferinta fiecaruia).
Primul blat de tort (ultimul de jos) se insiropeaza cu 3 linguri de tuica de visine, se adauga o jumatate din compozitia de gelatina cu visine, se intinde, dupa care se pune si un strat de frisca deasupra. Urmatorul blat de tort pe pune peste primul, se insiropeaza din nou cu 3 linguri de tuica de visine, dupa care se pune restul de la gelatina cu visine plus un strat de frisca.
Ultimul blat se insiropeaza de asemenea cu 3 linguri de tuica de visine, dupa care se pune un strat de frisca deasupra, dupa care se incepe cu ornarea tortului pe exterior cu restul de la frisca, cele 12-16 visine si ciocolata razuita.
Mentiuni: Se poate pune la mijlocul tortului stratul de frisca, iar celelalte doua parti cu gelatina cu visine si frisca.
Reteta Tort cu visine Padurea Neagra a fost propusa de Simona E. Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Acest tort este despre bucuria din lucrurile simple, despre frumusețea liniilor naturale, despre natură, despre...
Tort de primavara cu ciocolata si fructe gojiTortul Dobos este o reteta de tort foarte cunoscuta si indragita de multi dintre noi. Tortul se poate face cu cate foi...
Tort DobosBriose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...
Briose cu afineAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeAm primit o tava frumoasa de la Merisor si astfel am pregatit o tarta gustoasa si de sezon!
Tarta cu branza, spanac si leurdaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii