Torturi

Reteta Tort cu visine si ciocolata

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h:30m 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Tort de clatite cu ciocolata si fructe"
 
1. BLATUL
Se separa oaule.
Galbenusele se freaca cu apa si zaharul.
Se bat albusele spuma tare si se adauga peste galbenuse.
Se incorporeaza usor fai

ingrediente

BLAT:
   5 oua
   5 linguri apa calda
   180g faina
   1 lingura rasa cacao
   150g zahar
   1 plic praf de cop
CREMA:
   1 borcan compot visine de 750ml
   2 plicuri glazura transparenta de tort
   800g frisca

mod de preparare

1. BLATUL


Se separa oaule.


Galbenusele se freaca cu apa si zaharul.


Se bat albusele spuma tare si se adauga peste galbenuse.


Se incorporeaza usor faina amestecata cu cacao si praful de copt.


Se pune in forma si se coace 40-45 min.


Se lasa sa se raceasca si se taie o felie din tort care se faramiteaza sau sa taie patrate mici.


2. CREMA


1 borcan compot visine se pune la fiert.


2 plicuri glazura transparenta de tort se amesteca cu putina apa si se toarna peste visine.


Se lasa pe foc amestecand continuu pina incepe sa se inchege.


Se insiropeaza usor blatul.


Se pune inelul in jurul tortului si se toarna compozitia de visine.





Frisca se bate: 200g se toarna peste visinele reci complet. Se pun firimiturile si o parte din frisca. cu cealalta se imbraca tortul si se decoreaza. Se da la rece pina in momentul servirii.
Pofta buna!





Reteta Tort cu visine si ciocolata a fost propusa de s_tana pe forum culinar.ro





Alte retete de tort cu visine gasiti aici:


Tort cu frisca si visine,


Tort cu visine Padurea Neagra,


Tort de ciocolata cu iaurt si visine
Incearca si Tort cu piersici
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu visine si ciocolata" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Slow Cooker 3.5L White

- 15 %
299.99 lei
254.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.