Tort cu visine si ciocolata

Tortul cu visine si ciocolata este o reteta vesela si colorata, usor de preparat potrivit pentru orice ocazie festiva.

Timp pregatire
170 minute
Complexitate
redusa
Tort cu visine si ciocolata

Ingrediente

  • Pentru blatul de tort
  • * 8 oua
  • * 8 linguri de zahar
  • * 8 linguri de faina
  • * 1 zahar vanilat
  • * 1 praf de copt cu sofran
  • * esenta de vanilie
  • Pentru crema de visine
  • * 2 oua intregi
  • * 4 linguri de zahar
  • * 250 g visine (fara samburi)
  • * 400 ml frisca lichida
  • * 1 plic gelatina
  • Preparare crema de ciocolata
  • * 150g ciocolata cu crema de coniac
  • * 250g unt
  • * 200g zahar
  • * 3 oua
  • * 3 linguri apa
  • * 1ingura esenta de rom
  • Pentru decor folosim
  • * piscoturi
  • * frisca
  • * ciocolata rasa
  • * lamaie verde
  • * fructe

Mod de preparare

Preparare blat

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, adaugam apoi zaharul tos, cel vanilat, si mixam pana devin lucioase.
Galbenusurile se amesteca cu putina apa minerala, esenta de vanilie si se toarna peste albusuri.
Adaugam apoi faina amestecata cu praful de copt.
Tapetam tava cu hartie de copt si adaugam aluatul obtinut.
Dam tava la cuptor pentru 25- 30 minute.

Preparare crema de visine

Ouale cu zaharul le punem pe baie de abur si amestecam pana se ingroasa si apoi se lasa la rece.

150 g visine le facem piure prin blender si le amestecam cu zaharul pe foc pana s-a topit zaharul, apoi lasam la racit.

Frisca batuta dar nu foarte tare ,am amestecat cu crema de oua ,cu pireul de visine ,apoi am pus gelatina hidratata
in cateva linguri de apa calda .

Restul de visine le amestecam in crema.

Preparare crema de ciocolata

Se pun pe baie de abur ouale,zaharul ,apa ai se bat pana devine o crema spumoasa,apoi se ia de pe foc si se pune
ciocolata si esenta de rom, se bate pana se omogenizeaza bine si se lasa la racit.

Se spumeaza untul si se amesteca cu crema de ciocolata.

Ambele creme se lasa la rece pentru cel putin 30 minute.

Asamblare si decorare tort

3

Blatul racit se taie in 3 parti egale, si se insiropeaza cu un sirop fiert si racit din apa, zahar si esenta de vanilie.
In tava in care am copt blatul asezam o foaie de hartie de copt, apoi primul blat crema de visine al doilea blat, crema de ciocolata si apoi ultimul strat de blat.
Dam la rece pentru cel putin 4 ore.

Mutam tortul pe un platou, de jur imprejur il imbracam in piscoturi, iar deasupra blatului punem frisca si decoram cu felii de lamaie verde, fructe si fulgi de ciocolata.


Tortul cu visine si ciocolata se lasa la rece doua ore dupa care se poate servi. Ca sa tina piscoturile, crema cu care ungeti blaturile o lasati sa "curga" si pe dinafara si o intindeti bine cu ajutorul unui cutit mai lat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji
2
Torturi

Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji

Acest tort este despre bucuria din lucrurile simple, despre frumusețea liniilor naturale, despre natură, despre...

Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji
Tort  Dobos
3
Torturi

Tort Dobos

Tortul Dobos este o reteta de tort foarte cunoscuta si indragita de multi dintre noi. Tortul se poate face cu cate foi...

Tort Dobos
Briose cu afine
4
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Ciorba de salata verde
5
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Parteneri
Tarta cu branza, spanac si leurda
Bucataras.RO

Tarta cu branza, spanac si leurda

Am primit o tava frumoasa de la Merisor si astfel am pregatit o tarta gustoasa si de sezon!

Tarta cu branza, spanac si leurda
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!