Tort cu zmeura

Tortul cu zmeura este un tort racoros, lejer si cu un gust deosebit, care ii va bucura cu siguranta pe meseni la orice masa festiva.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Tort cu zmeura

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 150 grame zahar
  • 3 linguri ulei
  • 6 linguri faina
  • un praf de sare
  • Pentru crema:
  • 500 g mascarpone
  • 500 g frisca
  • 500 g zmeura + 350 grame de zahar tos pt zmeura
  • 10 linguri de zahar pudra
  • 125 g crema de branza
  • 10 g gelatina
  • 1 fiola esenta vanilie
  • Pentru ornat:
  • Bomboane Rafaello
  • nuca de cocos
  • zmeura

Mod de preparare

Blatul:
Se pregateste forma de copt, tapetand-o cu hartie cerata. Se porneste cuptorul, reglandu-se la temperatura de 180 grade Celsius, astfel incat sa fie incins pana cand se pregateste blatul.
Se separa albusurile de galbenusuri, albusurile ( cu foarte putina sare) se bat cu mixerul pana se intaresc foarte bine,. Se adauga zaharul si se bate din nou pana se intareste. De acum nu se mai foloseste mixerul, ci se amesteca cu o spatula. Se adauga galbenusurile pe rand, amestecand foarte putin, de sus in jos, apoi uleiul, si ulterior faina cernuta. Se omogenizeaza cu grija, apoi se rastoarna compozitia in forma, se niveleaza si se pune la copt. Se coace pentru aproximativ 40-45 minute. Cand trece testul scobitorii se scoate si se lasa la racit.

Crema:
Se bate frisca tare si se da la rece.
Se amesteca crema mascarpone cu crema de branza, zaharul pudra, si cu esenta de vanilie.
Se amesteca crema de mascarpone cu 300 grame din frisca batuta, apoi se da la rece.
Se pune zmeura intr-o craticioara pe foc cu zaharul. Se pot pastra cateva fructe pentru decor.
Se amesteca mereu, pana zmeura incepe sa isi lase suc, apoi se lasa sa fiarba la foc foarte mic, amestecand din cand in cand, pentru aproximativ 15 minute. Se scurge sucul zmeurei rezultat prin fierbere si se lasa la racit. O sa fie incorporat in ulterior crema.


Se pune gelatina la hidratat in 50 ml de apa pentru aproximativ 10 minute.
Se topeste apoi conform instructiunilor de pe ambalaj, fara a se fierbe.Dupa ce se raceste se adauga la crema cu mascarpone. Se imparte aceasta crema in doua parti, iar in una din parti se adauga siropul de zmeura obtinut anterior.

Blatul racit se taie in trei felii. Se pune o foaie de blat pe un platou, se pune inelul tavii de tort in jurul ei.
Punem crema de mascarpone, fara suc de zmeura, peste primul blat (mai putin 7-8 linguri care se vor folosi la decor).
Punem cel de-al doilea blat, apoi crema roz in care e incorporat si siropul de zmeura. Se pune cea de-a treia foaie de blat. Crema pare moale in aceasta faza dar se intareste sub efectul gelatinei si al frigului.
Se pune la frigider pentru cel putin 4 ore.

Apoi se imbraca tortul cu amestecul de crema de mascarpone ramasa si restul frisca.

Se orneaza cu fulgi de cocos, bomboanele Rafaello si zmeura pastrata in acest scop, dupa preferinta si inspiratie. Se pune din nou la rece.


Tortul cu zmeura se serveste alaturi de persoane dragi! :)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Ciorba de salata verde
2
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Carnati de porc cu cartofi taranesti
3
Mancaruri cu carne

Carnati de porc cu cartofi taranesti

Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!

Carnati de porc cu cartofi taranesti
Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
4
Sucuri fructe si legume

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings

Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
Sirop din muguri de brad
5
Siropuri

Sirop din muguri de brad

Siropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...

Sirop din muguri de brad
Parteneri
Ostropel de pui cu ardei
Bucataras.RO

Ostropel de pui cu ardei

Ostropel de pui cu ardei
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola