Torturi

Reteta Tort cu zmeura si branza

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h:30m 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Tort "La vie en rose" (reteta video)"
 
Batem albusurile spuma, galbenusurile le frecam cu zahar apoi adaugam faina si praful de copt si la urma amestecam cu albusurile. Am copt la 180°C

ingrediente

Blat:
   4 oua
   4 linguri de zahar
   4 linguri de faina
   o lingurita rasa praf de copt
Crema:
   1 kg branza de vaci fina
   300gr iaurt de fructe de padure
   150gr piure de zmeura
   Jeleu la plic cu aroma de zmeura
   cateva bomboane albe.

mod de preparare

Batem albusurile spuma, galbenusurile le frecam cu zahar apoi adaugam faina si praful de copt si la urma amestecam cu albusurile. Am copt la 180 °C circa 20 min. Pentru crema am amestecat branza de vaci fina cu iaurt de fructe de padure, apoi am adaugat piure de zmeura. Am pus blatul inapoi in forma, si am adaugat crema. Am dat la rece si intre timp am facut un jeleu la plic cu aroma de zmeura, apoi cand s-a racit putin am turnat cu lingura peste crema si am dat la frigider pana s-a intarit jeleul Intre timp am topit niste bomboane albe, fara crema si cand a inceput sa se topeasca am bagat lingura in zaharul ala topit si am ridicat in sus, se formeaza ate lunguiete. Am tras cu mana de ele intr-o parte, grija sa nu puneti degetele pe zaharul topit , deci am atins doar acele ate care nu sunt fierbinti si tot asa pana am obtinut asta (imagine atasata). Pe urma am facut niste trandafiri din caramele si am ornat tortuletul.


Tortul cu zmeura si branza se serveste ca desert dupa ce a stat un timp la rece. Reteta Tort cu zmeura si branza a fost propusa de Bianca-21 pe forum culinar.ro.

Incearca si Torturi de migdale
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu zmeura si branza" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

4.5L DuraCeramic Manual

- 25 %
599.99 lei
449.99 lei

Ondulator Easy Curl

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.