Tort cu zmeura si crema cappucino

Se face un blat obisnuit: se bat ouale cu zaharul, se adauga praful de copt, esenta si usor faina in ploaie. Se toarna compozitia intr-o tava rotunda

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie
Tort cu zmeura si crema cappucino

Ingrediente

  • Blatul: 3 oua
  • 90 g zahar
  • 100 g faina
  • 1 lingurita de praf de copt
  • 1 fiola esenta rom
  • Crema: 2-3 linguri de gem
  • zmeura
  • 250 g branza de vaci
  • 3 plicuri de cappucino
  • 150 ml apa
  • 400 g frisca
  • 12 foi de gelatina
  • Ornare: o jumatate de cana de sirop de zmeura si jumatate de cana de apa
  • 2 linguri zahar
  • ciocolata alba

Mod de preparare

Se face un blat obisnuit: se bat ouale cu zaharul, se adauga praful de copt, esenta si usor faina in ploaie.

Se toarna compozitia intr-o tava rotunda cu fundul detasabil de 28 cm se pune hartie de copt pe fundul formei ca sa se desprinda usor si se da la cuptor.

Se raceste.

Se unge blatul cu 2-3 linguri de gem (incalzit putin la microunde)

Se aseaza un strat de zmeura curatata si spalata

Crema:

Se amesteca 250 g branza de vaci cu un galbenus. Se adauga 3 plicuri de cappucino dizolvate in 150 ml apa. Se amesteca bine. Separat se fac 400 g frisca. Se pun la inmuiat 12 foi de gelatina (20g). Se topesc apoi pe baie de abur. Se inglobeaza in crema de branza. La sfarsit se adauga frisca. Aoi 1/2 ciocolata Milka cu lapte data pe razatoarea mare.

Se pune un inel in jurul tortului Se toarna crema. Se da la frigider 2 ore.

Pe deasupra se orneaza cu un Tort Gelly, facut dint-o jumatate de cana de sirop de zmeura si jumatate de cana de apa+ 2 linguri zahar. Am turnat caldut peste crema dupa vreo ora de stat la frigider si am obtinut o pelicula rosie deasupra.

Se orneaza cu carlionti de ciocolata alba am pus zmeura deasupra si am pudrat cu foarte putina cacao.
Reteta Tort cu zmeura si crema cappucino a fost propusa de T Irina

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Rulouri cu ciuperci
3
Aperitive cu ciuperci

Rulouri cu ciuperci

Un aperitiv delicios, se poate servi cald sau rece, potrivit in orice moment!

Rulouri cu ciuperci
Supa de linte
4
Tort  Dobos
5
Torturi

Tort Dobos

Tortul Dobos este o reteta de tort foarte cunoscuta si indragita de multi dintre noi. Tortul se poate face cu cate foi...

Tort Dobos
Parteneri
Caracatita in stil asiatic
Bucataras.RO

Caracatita in stil asiatic

O reteta pentru cei care iubesc bucataria asiatica si pentru cei care sunt curiosi sa o incerce.

Caracatita in stil asiatic
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!