Tort cu zmeura si crema ganache

Tortul cu zmeura si crema ganache este o reteta ce imbina aroma delicioasa a ciocolatei cu cea fructata a zmeurei, o combinatie delicioasa!

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Tort cu zmeura si crema ganache

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • - 3 oua
  • - 50 ml ulei
  • - 3 lg zahar
  • - 1 lg cacao
  • - 2 lg faina
  • - jumatate de pachet de praf de copt
  •  
  • Pentru ganache:
  • - 500 ml frisca lichida
  • - 350 g ciocolata
  •  
  • Pentru jeleul de zmeura:
  • - 1kg zmeura
  • - 10-12 lg zahar
  • - 6 foi de gelatina (10g)
  •  
  • Pentru ornat:
  • - un plic de tort gelee rosu
  • - ciocolata
  • - zmeura

Mod de preparare

Blatul:

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul circa 1 minut, nu cat sa se topeasca zaharul, amestecul trebuie sa ramana fluid. Se adauga uleiul, cate putin si se mixeaza sa se omogenizeze. Se adauga apoi faina amestecata cu cacao si praful de copt. Apoi se incorporeza foarte usor albusurile batute spuma. Se pune aluatul in tava cu hartie de copt pe fund si pe pereti unsa cu ulei si tapetata cu faina. Se coace pentru circa 25 min in cuptorul bine incins, pana trece testul scobitorii.
Se lasa sa se raceasca pe un gratar.

Ganache-ul:

Se pune frisca lichida la incalzit, intre timp se rupe ciocolata cubulete si se adauga peste frisca. Cand frisca s-a incalzit bine se ia vasul de pe foc si se amesteca pana ciocolata se topeste in intregime. Se lasa sa se raceasca si apoi se pune la frigider pt minim 5-6 ore (de preferat peste noapte). Inainte de a se pune pe tort si dupa ce a stat la frigider timpul necesar se bate ganache-ul cu mixerul pana se obtine o crema compacta.

Jeleul de zmeura:

Se spala si se lasa la scurs zmeura.Se pune impreuna cu zaharul pe foc, amestecand din cand in cand, apoi se lasa sa fiarba la foc mic circa 30 min. Se lasa la racit.
Inainte de a-l pune pe tort, se inmoaie foile de gelatina in putina apa rece, se pun intr-un ibric 2-3 lg de amestec de zmeura, se pun foile de gelatina inmuiate si se lasa putin pe foc, timp in care se amesteca gelatina.
Se mai adauga peste zmeura cu gelatina cateva linguri din compozitia rece de zmeura, apoi se omogenizeaza totul.

Asamblarea tortului:

Se pune blatul pe platoul pe care urmeaza sa se serveasca tortul, se pune inelul tavii in jurul blatului. Deasupra de aseaza in strat uniform ganache-ul si se niveleaza deasupra. Se da la la frigider circa 2 ore sau la congelator pentru cca 20 de minute. Se toarna apoi jeleul de zmeura peste ganache. Se niveleaza si se da la frigider pt 3-4 ore. Se pune apoi tort gelee, se da la frigider pt inca 1-2 ore sa se intareasca inainte de a-l orna. Se scoate inelul din jurul tortului si se orneaza dupa preferinte, cu zmeura si ciocolata.

Produsul preferat de pe site-ul http://shabbychicshop.ro este http://shabbychicshop.ro/cutii-metalice-si-cutii-cadou/792-set-cutii-metalice-katie-alice.html


Tortul cu zmeura si ganache de ciocolata se serveste rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Briose cu afine
2
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Ciorba de salata verde
3
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Carnati de porc cu cartofi taranesti
4
Mancaruri cu carne

Carnati de porc cu cartofi taranesti

Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!

Carnati de porc cu cartofi taranesti
Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
5
Sucuri fructe si legume

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings

Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
Parteneri
Toba de porc
Bucataras.RO

Toba de porc

Pentru toti iubitorii de mezeluri de casa: va invit sa salivati :D

Toba de porc
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola