Torturi

Tort cuib de cartita

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h 
svetlana postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Blat:galbenusurile, zaharul si 4 linguri de apa calda se freaca ( eu am facut cu mixerul) pina obtinem o masa cremoasa. Se pune cacao si praful de cop

ingrediente

   blat: 4 oua
   180 g zahar
   un zahar vanilat
   180 g faina
   o lingura mai plina cu cacao
   un praf de copt
   crema:500 g frisca
   60 g bucati de ciocolata rasa
   un intaritor de frisca
   200 g brinza nesarata de vaci
   150 g zahar
   3 foi gelatina
   4 banane

mod de preparare

Blat:galbenusurile, zaharul si 4 linguri de apa calda se freaca ( eu am facut cu mixerul) pina obtinem o masa cremoasa. Se pune cacao si praful de copt si se amesteca cu o lingura de lemn cu galbenusurile. Albusurile se bat spuma tare, se pun peste galbenusuri apoi se adauga si faina. Se amesteca incet si se pune la copt 30-35 min.
Din blat se taie un capac ( dar se lasa o dunga pe margine) si se farimiteaza ce se taie.
Crema: frisca se bate cu intaritor. Se amesteca cu bucatile de ciocolata rasa. O banana se piseaza cu o furculita sau cu mixerul si se amesteca cu 200 g brinza nesarata de vaci, 150 g zahar, 3 foi gelatina muiata si frisca.
Pe blat se pun 2-3 banane decojite intregi si crema. Se baga la frigider vreo 4 ore. Inainte de servire se presara cu firimiturile.
Cind se pune crema o vei aranja ca o movila, ca un cuib de cirtita, nu uniform ca la celelalte torturi.


Se serveste rece.
Incearca si Tort Diplomat cu fructe
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort "cuib de cartita"" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Torturi
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite