Tort dalmatian cu ness

Tortul dalmatian cu ness este un tort ce poate fi preparat de sarbatori, fie ca e Revelion sau o zi onomastica.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Tort dalmatian cu ness

Ingrediente

  • Pentru blat
  • 7 oua
  • 7 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 2 linguri cacao neagra
  • 1 praf de sare
  •  
  • Pentru crema
  • 250 ml frisca lichida
  • 250 ml iaurt mai gras
  • 3 pliculete gelatina
  • 4 lingurite ness
  • 4 oua
  • 300 g zahar
  •  
  • Pentru însiropat
  • 500 ml cafea
  • 1 fiola esenta de rom
  • Pentru decor
  • 250 ml frisca lichida
  • 50 g bombonele decorative
  • 50 ciocolata

Mod de preparare

Cum prepari

1. Mai intai am pregatit blatul de tort. Am batut albusurile spuma tare cu un praf de sare, am adaugat galbenusurile pe rand, cacaua si al final am incorporat usor faina, amestecand de jos in sus. Am imbracat o forma de tort cu hartie de copt, am pus compozitia, am nivelat si am introdus-o la cuptor pentru 20-30 de minute.

2. Am scos blatul din cuptor, l-am lasat sa se raceasca, dupa care am desprins hartia de copt. Am pus gelatina la inmuiat in 150 ml de apa. Am facut 500 ml de cafea un pic mai dulce, am amestecat-o cu esenta de rom si am lasat-o sa se raceasca.

3. Pentru crema, am batut ouale cu zaharul si le-am pus pe baie de aburi. Am lasat pana s-a ingrosat. Am adaugat nessul dizolvat in putina apa, am amestecat bine, am dat vasul deoparte si am lasat sa se racoreasca. Am dizolvat gelatina pe foc, dar fara sa o dau in fiert, si am adaugat-o peste crema cu ness.

4. Am batut frisca pentru crema si am amestecat-o cu iaurtul si amestecul de ness si gelatina.

5. Am taiat blatul in doua si am asezat o parte in forma de tort in care s-a copt. L-am insiropat cu cafea, am turnat toata crema (este moale, dar sa nu te sperii, se incheaga) si am dat la frigider pentru 30 de minute.

6. Am scos tortul, am pus a doua parte de blat si l-am insiropat cu cafeaua ramasa. L-am dat la frigider pentru cateva ore. Am batut frisca si am imbracat tortul cu ea, lasand mai multa deasupra. Am picurat deasupra ciocolata topita, iar pe margini am pus bombonele decorative.  L-am mai lasat la frigider o ora. Este un adevarat deliciu


Se serveste cu frisca, de la frigider!

Sursa acestei retete este blogul culinar Retetele Marianei

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Ciorba de salata verde
2
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Carnati de porc cu cartofi taranesti
3
Mancaruri cu carne

Carnati de porc cu cartofi taranesti

Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!

Carnati de porc cu cartofi taranesti
Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
4
Sucuri fructe si legume

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings

Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
Sirop din muguri de brad
5
Siropuri

Sirop din muguri de brad

Siropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...

Sirop din muguri de brad
Parteneri
Desert pancakes cu branza de vaci, fructe uscate si miere
Bucataras.RO

Desert pancakes cu branza de vaci, fructe uscate si miere

Imi place sa pregatesc pancakes fie pentru micul-dejun, fie cand am pofta de ceva dulce si rapid. Le servesc cu mare placere...

Desert pancakes cu branza de vaci, fructe uscate si miere
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola