Tort Darts cu blat alb

Aveti nevoie de 2 tavi rotunde(diamentrul de 26cm) pentru a face blaturile Pentru blaturi: Se freaca cu mixerul ouale cu zaharul, bine de tot, dupa c

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
ridicata
Tort Darts cu blat alb

Ingrediente

  • Pentru blaturi (3): 6 oua
  • 440ml lapte
  • 340g zahar
  • 160ml ulei
  • 3 sau 4 lingurite rase de bicarbonat
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 425g faina
  • 25g de cacao
  • Pentru crema: 250g crema de branza Philadelphia
  • 5 linguri zahar
  • 1 pachet de budinca de ciocolata
  • 5-6 linguri de frisca
  • Pentru ornament: banane
  • mandarine
  • caramel
  • frisca
  • ciocolata granulata

Mod de preparare

Aveti nevoie de 2 tavi rotunde(diamentrul de 26cm) pentru a face blaturile

Pentru blaturi:

Se freaca cu mixerul ouale cu zaharul, bine de tot, dupa care adaugati uleiul, apoi laptele, bicarbonatul, zaharul vanilat si la sfarsit faina pana cand obtineti o compozitie smantanoasa.

Va vor iesi 2 blaturi (unul alb si unul negru) pe care le veti taia in 2 parti, pe fiecare, deci veti avea 4, dar aveti nevoie doar de 3 blaturi.

Turnati jumatate de compozitie intr-un bol si adaugati cacaoa pentru blatul negru si bicarbonatul (3 sau 4 lingurite rase).

Dupa ce se separa compozitia ( jumatate de compozitie este pentru blatul negru), tava trebuie tapetata cu margarina si faina.

Se da la cuptorul preincalzit la 175 grade pentru 40 minute.

Dupa coacere si dupa ce se raceste, se taie in jumatate pentru ca ar fi fost prea gros ca strat de mijloc in tort.

Blatul alb initial se taie in 2 parti.

Pentru creme: se freaca crema de branza cu zaharul, cu o lingura. Adaugati cele 5-6 linguri de frisca si amestecati.

Pregatiti intre timp budinca.

Incepem sa "montam" tortul.

Intindeti pe jumatate de blat alb, crema de branza cu frisca.

Puneti blatul negru deasupra cremei de branza cu frisca si adaugati budinca care s-a racit.

Adaugati blatul alb superior.

Incepem ornarea: prima este frisca

Se taie bananele rondele si se trec prin caramel.

Se da la frigider dupa ornare


Reteta Tort Darts cu blat alb a fost propusa de AlinTatoC

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Ciorba de burta de vita
3
Supe de carne

Ciorba de burta de vita

Delicioasa in orice sezon!

Ciorba de burta de vita
Foi napolitana cu blat de nuga
4
Prajituri

Foi napolitana cu blat de nuga

Este o reteta mostenita de la bunica mea, prajitura preferata din copilaria mea.

Foi napolitana cu blat de nuga
Zarzarasi cu miere
5
Gogosi

Zarzarasi cu miere

Zărzăraşi sau mini papanaşi. Se fac rapid şi sunt foarte gustoşi, mai ales calzi. Eu i-am servit cu miere, dar merg cu...

Zarzarasi cu miere
Parteneri
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!