Torturi

Reteta Tort de albus cu miez de nuca

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 45m 
ggaby postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Se bat albusurile spuma tare, cu zaharul si sarea. Se adauga apoi zeama de lamaie, faina, miezul de nuca macinat, dupa care se imparte compozitia in

ingrediente

Pentru blat:
   6 albusuri
   250 gr zahar tos
   1 lingura faina
   1 lingura zeama de lamaie
   150 gr miez de nuca
   coaja de la o lamaie
   sare
Pentru crema:
   6 galbenusuri
   150 gr zahar pudra
   30-50 gr cacao
   200-300 gr unt
   1 lingura rom
   1 lingura sirop de zahar ars

mod de preparare




Se bat albusurile spuma tare, cu zaharul si sarea. Se adauga apoi zeama de lamaie, faina, miezul de nuca macinat, dupa care se imparte compozitia in 3-4 foi, care se coc separat. Se prepara crema cu care se vor umple foile: se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga untul moale, cacaua, romul si o lingura de sirop de zahar ars. Foile umplute se suprapun si se ung deasupra cu crema. Se garniseste tortul cu nuca taiata, dupa preferinte.
Se serveste dupa ce a stat la rece.





Alte retete de dulciuri:





Prajitura snikers Prajitura cu gem Lapte de pasare
Incearca si Tort cu unt si rahat
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de albus cu miez de nuca" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.