Tort de ananas

Incalzim cuptorul la 160 gr C. Ungem cu unt peretii unei tavi rotunde,adanci cu diametru de 23 cm si punem hartie de copt pe fund. Pentru topping, pu

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
redusa
Tort de ananas

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • 4 oua
  • batute
  • 200 gr zahar
  • 1 lingurita extract vanilie
  • 200 gr faina
  • 2 lingurite praf copt
  • 125 gr unt nesarat
  • topit
  • plus extra pentru uns tava
  • Topping:
  • 40 gr unt nesarat
  • 4 linguri golden syrup
  • 425 gr inele ananas
  • din compot
  • scurse
  • 4-6 cirese glasate
  • taiate in jumatate

Mod de preparare

Incalzim cuptorul la 160 gr C.

Ungem cu unt peretii unei tavi rotunde,adanci cu diametru de 23 cm si punem hartie de copt pe fund.

Pentru topping, punem untul si siropul intr-o cratita cu fundul gros si le tinem la foc mic pana se topesc.Le fierbem usor,pentru 2-3min., amestecand, pana se ingroasa nitelus si arata ca un sirop de caramel.

Turnam siropul obtinut in tava pregatita, il nivelam daca e cazul, aranjam ananasul si ciresele intr-un strat peste sirop.

Punem ouale, zaharul si vanilia intr-un vas mare, rezistent la caldura, aplicam tehnica bain-marie timp in care mixam de zor pentru 10-15min pana se ingroasa si lasa urma cand e ridicat mixerul.

Adaugam faina si praful de copt, cernute, amestecand usor.

Apoi untul topit, pana se incorporeaza bine.

Turnam amestecul cu pricina in tava, peste ananas si-l bagam in cuptorul incins pentru 1 h-1h si un sfert sau pana a crescut frumos, e aurie si ferma la atingere....va dati voi seama...

O lasati apoi in tava 10min dupa care o rasturnati cu grija pe farfurie si o haliti calda sau rece.

Merge ornata cu frisca...eu am lasat-o simpla, simpla si mi-a placut tare...in special partea de sus ca-i insiropata...

Reteta propusa de Dana-Timcu.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Ciorba de legume cu perisoare
3
Ciorbe

Ciorba de legume cu perisoare

O ciorba plina de legume, foarte gustoasa pe care o recomand in zilele de toamna.

Ciorba de legume cu perisoare
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
4
Budinci

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata

a) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
Supa finlandeza cu somon
5
Supe de legume

Supa finlandeza cu somon

o supa delicioasa si hranitoare

Supa finlandeza cu somon
Parteneri
Chiftele de ton cu sos de iaurt
Bucataras.RO

Chiftele de ton cu sos de iaurt

Este prima data cand fac chiftele din peste , dar cu siguranta le voi repeta pentru ca mi-au placut tare mult.

Chiftele de ton cu sos de iaurt
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!