Torturi

Reteta Tort de banane

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 40m 
tysha postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Foile de blat:
Din componentele de blat se face un aluat, din care se intind foi subtiri cu sucitorul si se coc la cuptor. Umplutura:
Bananele se taie

ingrediente

Foile de blat:
   175 gr unt
   250 gr faina
   2 galbenusuri
   60 gr zahar
   1 lingura rom
   2 linguri smantana
Umplutura:
   100 gr zahar
   3 banane
   1 lingura rom
Glazura:
   125 gr zahar pudra
   1 albus
   zeama unei lamai mari sau 300 g frisca
Garnitura:
   100 gr frisca

mod de preparare

Foile de blat:


Din componentele de blat se face un aluat, din care se intind foi subtiri cu sucitorul si se coc la cuptor. Umplutura:


Bananele se taie in bucatele rotunde si subtiri, se includ in zahar fin pisat cu rom si se lasa un timp.


Apoi se pun intre foile de blat.


Tortul se glaseaza cu glazura de lamaie sau se acopera cu frisca.


Daca se glaseaza atunci nu se mai orneaza cu frisca.
Pofta buna!





Va recomandam si alte retete de dulciuri:


Orez cu lapte reteta egipteana


Lapte de pasare


Budinca de gris cu lapte
Incearca si Tort cu mascarpone, ciocolata alba si glazura de zmeura
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de banane" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.