Tort de banane simplu

Tortul cu banane este foarte aspectuos, gustos si usor de preparat. Este o reteta de tort minunata, perfecta pentru orice sarbatoare.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Tort de banane simplu

Ingrediente

  • Blat:
  • 3 oua
  • 90 g zahar
  • 70 g faina
  • 30 g amidon
  • 1 lingurita praf de copt
  • Crema:
  • 1 plic gelatina
  • 300 g iaurt
  • 150 g zahar pudra
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 500 ml frisca+100 ml pentru decor
  • 3 linguri suc de lamaie
  • 2 banane
  • 3 linguri cacao

Mod de preparare

1. Se bat ouale spuma cu zahar. Se inglobeaza faina amestecata cu amidon si praf de copt. Se tapeteaza o forma de copt cu hartie si se da la cuptor. Se lasa la racit. Se taie pe 3 niveluri.

2. Pentru crema setopeste gelatina, in foarte putina apa, pe foc mic, fara sa fiarba si se lasa la racit. Se amestaca iaurtul cu zahar pudra, zahar vanilat si 1 lingura suc de lamaie. Se adauga gelatina. Se inglobeaza frisca batuta. Se pastreaza putina crema care se va pune deasupra tortului.

3. Se pregateste forma de tort, se tapeteaza cu folie, se asaza primul blat, se insiropeaza, Se taie o banana in doua si pe lung si sa asaza pe blat. Se presara cacao, se asaza jumatate din crema, apoi al doilea blat insiropat, o banana taiata, se presara cacao, cealalta jumatate de crema si ultimul blat insiropat. Deasupre se pune restul de crema. Se tine la frigider 4 ore.

4. Se pudreaza suprafata tortului cu cacao. Se bat 100 ml frisca si se spriteaza pe tort. Se tavaleste o banana prin cacao, se taie felii, se stropeste cu suc de lamaie si se asaza pe rozetele de frisca.


Tortul de banane se serveste rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)
3
Borsuri

Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)

Desigur borsul de fasole in regiunea Moldovei se face cel mai des in sezonul rece, si desigur in perioada postului. Si...

Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)
Briose cu ciocolata
4
Prajituri

Briose cu ciocolata

Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...

Briose cu ciocolata
Ciorba de perisoare
5
Borsuri

Ciorba de perisoare

O ciorba cu multe....multe legume calite!

Ciorba de perisoare
Parteneri
Calamar pane
Bucataras.RO

Calamar pane

Calamar pane
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!