Tort de biscuiti cu crema de vanilie

E foarte posibil ca expresia “bun de te lingi pe degete” sa fi pornit de la urmatoarea reteta: Tort de biscuiti cu crema de vanilie. Iata o combinatie minunata, care te va surprinde cu siguranta in mod placut!

Portii
10
Timp pregatire
40 minute
Timp coacere
15 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 gr biscuiti
  • 100 gr unt
  • 50 gr zahar pudra
  • 50 gr nuca maruntita
  • 50 gr stafide
  • 50 gr cacao
  • 100 gr ciocolata neagra
  • 250 lapte
  • o lingurita esenta de rom
  • o lingurita coaja rasa de portocala
  • Crema de vanilie:
  • 500 ml lapte
  • 6 galbenusuri
  • 100 g zahar pudra
  • 40 g faina
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 50 gr unt la temperatura camerei

Mod de preparare

Incepe cu crema de vanilie, sa aiba timp sa se raceasca! Mixeaza galbenusurile cu zaharul pana se albesc si se umfla bine. Incorporeaza apoi faina si toarna laptele fierbinte in fir subtire, amestecand in continuu cu

un tel. Pune crema pe foc mic si las-o pana se ingroasa. Ai grija sa amesteci mereu, sa nu se lipeasca! Opreste focul, apoi adauga untul taiat cubulete si extractul de vanilie. Muta crema intr-un bol curat, pune deasupra o folie de plastic ca sa nu se formeze crusta si las-o la racit la temperatura camerei, apoi mut-o in frigider.



Taie sau rupe biscuitii si pune-i intr-un bol incapator. Adauga nuca si stafidele hidratate. Toarna laptele fierbinte peste ciocolata, apoi adauga cacaua, amesteca bine si lasa la racit. Pune esenta de rom si coaja de portocala.



Mixeaza untul moale cu zaharul pudra si adauga-l peste biscuiti. Toarna apoi amestecul de lapte racit si amesteca usor, pana se incorporeaza bine. Rastoarna compozitia de biscuiti intr-o tava de tort cu pereti detasabili, cu diametrul de 26 cm. Niveleaza si preseaza bine, apoi pune deasupra crema de vanilie. Pune tortul la frigider 3-4 ore sau mai bine peste noapte. Decoreaza-l dupa plac inainte sa-l tai felii.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
3
Sucuri fructe si legume

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings

Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
4
Budinci

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata

a) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantana
5
Prajituri

Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantana

Reţetă de preparare a papanaşilor. Papanasi cu dulceata de afine si smantana este un desert traditional romanesc pentru...

Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantana
Parteneri
Amestecate, ca la tara, branzeturi si altele
Bucataras.RO

Amestecate, ca la tara, branzeturi si altele

Dupa munca de hei-rup merge ceva satios,facut ochiometric si devorat intr-o clipita.....

Amestecate, ca la tara, branzeturi si altele
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!