Torturi

Reteta Tort de branza cu rubarba

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 2h:30m 
patri03 postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Faina se amesteca bine cu margarina, zaharul se freaca cu galbenusurile si se framanta un aluat fraged. Acesta se intinde pe o forma de tort cu dia

ingrediente

   1 blat de tort rotund
   Pentru aluatul fraged: 10dkg faina
   5dkg margarina
   3 linguri zahar
   1 galbenus de ou
   Pentru crema: 3
   5dl frisca
   1 pachet intaritor de frisca
   8 dl lichior de oua
   12 foi de gelatina
   1kg rubarba
   7
   5dkg zahar
   25dkg branza dulce de vaca
   1 pachet jeleu pentru torturi
   3 linguri fistic

mod de preparare

Faina se amesteca bine cu margarina, zaharul se freaca cu galbenusurile si se framanta un aluat fraged. Acesta se intinde pe o forma de tort cu diametrul de 26 cm si se coace in cuptor 20 de minute. Inelul formei de tort se fixeaza si se inchide in jurul blatului copt. Blatul se lasa sa se raceasca.


1,25 dl frisca se amesteca cu intaritorul de frisca, se toarna lichiorul de oua si se netezeste peste aluatul pe care l-am copt in forma de tort. Blatul de tort se taie in doua si cu una din ele se acopera crema.


Rubarba maruntita se fierbe in 6 linguri de apa cu 7,5dkg zahar, apoi se strecoara pastrand 2,5 dl din zeama in care a fiert. Gelatina se dilueaza cu zeama ramasa, se pune peste rubarba, se adauga branza, frisca batuta spuma tare. Se amesteca ingredientele usor, 2/3 se pune peste blat, se pune cealalta jumatate din blat, iar deasupra se netezeste crema ramasa (1/3).
Se orneaza cu frisca proaspata, batuta spuma si se presara fistic maruntit. Se pastreaza in frigider pana in momentul servirii.





Alte retete tort recomandate





Tort diplomat


Tiramisu


Tort cu mere intregi
Incearca si Tort de ciocolata The Best
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de branza cu rubarba" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.