Torturi

Tort de brinza si frisca

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h:15m 
svetlana postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Se freaca galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat, iar albusurile se bat spuma tare. Se amesteca faina cu praful de copt, se toarna peste galbenus

ingrediente

   Blat: 4 oua
   150 g zahar
   un praf de copt
   un zahar vanilat
   150 g faina
   coaja rasa de lamiie
   crema: 6 foi gelatina
   750 g brinza dulce sau quark
   180 g zahar
   coaja rasa de lamiie
   250 ml frisca

mod de preparare

Se freaca galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat, iar albusurile se bat spuma tare. Se amesteca faina cu praful de copt, se toarna peste galbenusuri si se amesteca. Se incorporeaza si albusurile spuma. Se pune in forma tapetata cu hirtie de copt si se coace la foc potrivit. Se incearca cu scobitoarea. Este copt blatul atunci cind acesta este curata. Pentru crema se amesteca brinza cu zaharul si coaja de lamiie. Se inmoaie gelatina si se incorporeaza in masa de brinza. Frisca se bate cu un plic de intaritor. Jumatate se amesteca cu crema. Se taie blatul in doua. Se insiropeaza cu putin suc si se pune crema. Se pune al doilea blat si se decoreaza cu frisca oprita. Se pune la rece 2-3 ore inainte de servire.
Incearca si Tort de ciocolata cu fructe zaharisite
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de brinza si frisca" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Torturi

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite