Tortul de capsuni cu mascarpone este absolut delicios. Cu crema fina si aroma intensa de capsuni este un tort delicios si aspectuos, perfect pentru orice moment de sarbatoare.
Aluat 1:
toate ingredientele se framanta putin. Se face o bila si se pune la frigider 30 minute. Se intinde in tava prin presare cu mana. Se da la copt la 170-180 gradeC pana devine auriu-foarte putin maroniu. Se lasa la racit.
Aluat2:
se separa ouale. Se bat albusurile spuma cu praful de sare, iar galbenusurile se freaca cu zahar, vanilie, coaja rasa, apoi se amesteca. Faina se amesteca cu amidonul si praful de copt si se aduga putin cate putin la amestecul de oua. Se toarna in tava unsa si tapetata cu faina. Cuptorul se incalzeste in prealabil la 165 gradeC. Se da la cuptor pana devine auriu.25-30 minute.
Crema:
cateva capsune se fac piure impreuna cu zaharul Se amesteca usor pana se topeste zaharul. Se pastreaza putin piure de capsuni iar restul de capsune se taie cubulete(se lasa cateva si pentru decorat) Se topeste ciocolata alba,se amesteca cu mascarpone. Apoi se pune amestecul de mascarpone cu ciocolata alba in piureul de capsuni si se amesteca.
Se incepe montatul:
Primul blat(aluat 1) se unge cu ceva(1-2 linguri) marmelada de capsune incalzita. Blatul pandispan se taie in doua felii. Partea de jos a blatului se asaza peste blatul uns cu marmelada peste care punem 1/3 din crema de mascarpone, dupa care, imprastiem frumos bucatelele de capsune. Se acopera cu 1/3 din crema (cealalta treime,e pentru deasupra) Se netezeste putin crema. Apoi se acopera cu jumatatea cealalta de blat. Se apasa usor de tot cu palmele peste blat. Se acopera cu restul de crema tortul-deasupra si putin pe margini cat sa fie uns. Iar peste crema se pune cu o lingura piureul de capsuni.
Glazura:
feliute de migdale pentru marginea tortului:nse rumenesc felioarele de migdale foarte putin intr-o tigae teflonata, apoi se decoreaza marginea tortului cu ele. Se topeste ciocolata intr-un castronel pe baie de aburi se aduga smantana si se amesteca bine, apoi apa carbogazoasa. Glazura nu se va intari(asta e intentia). Se pune peste piureul de capsuni. Se decoreaza cu capsuni.
Reteta Tort de capsuni cu mascarpone a fost propusa de MAYA
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeReţetă de preparare a papanaşilor. Papanasi cu dulceata de afine si smantana este un desert traditional romanesc pentru...
Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantanaPentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...
Briose cu ciocolataAceasta reteta de cornulete cu mac este o reteta culinara de fursecuri deosebit de gustoase si aspectuoase. Cornuletele nu...
Mohnkipferl - Cornulete cu macPentru 'Pachetelul vesel' Mi-a placut mult reteta Cameliei ( CameliaComan -...
HamburgerIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii