Tort de castane cu ciocolata

cacaoIntai se scoate untul de la frigider, castanele se zdrobesc cu furculita si se amesteca cu romul de cofetarie. Ouale, mierea si sarea se bat spum

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat de tort
  • Nuca de cocos razuita pentruornat
  • Pentru compozitia de castane:
  • 250 g castane piure
  • 1 l.c. rom pentru cofeturi
  • 50 g unt
  • Pentru crema:
  • 4 galbenusuri
  • 120 g miere
  • Un praf de sare
  • 20 0ml lapte
  • ¼ sfert de pastaie de vanilie
  • 4 linguri cacao
  • 250 g unt

Mod de preparare

cacaoIntai se scoate untul de la frigider, castanele se zdrobesc cu furculita si se amesteca cu romul de cofetarie. Ouale, mierea si sarea se bat spuma, se adauga laptele fiert. Crema cu lapte se pune pe flacara economica, se adauga pastaia de vanilie si se fierbe trei sferturi de ora amestecamand continuu. In timp ce se leaga crema, se face o pauza de amestecat, pentru ca alt fel se fac cocoloase. Se ia de pe foc, o treime din cantitate se amesteca cu castanele. La crema ramasa se adauga pudra de cacao si se continua fieberea pana se leaga din nou. Cand crema nu se prelinge pe lingura de lemn, vasul se asaza in apa rece si se amesteca in continuare pana se raceste . Daca crema ar fi prea tare sau elastica, se pune din nou pe foc si se adauga putin lapte (sau se adauga putin unt inainte de a o raci). Se scoate vanilia si se adauga untul amestecand mereu. Daca crema se inmoaie prea tare, se pune pentru cateva minute la congelator. Castanele se freaca cu untul.

Inainte de a folosi cele doua creme, se amesteca bine. Se desfac foile de tort (5 buc. fabricate industrial), se umezesc pe rand cu 4 l.c. de lapte si se procedeaza la umplerea lor. Prima foaie se unge cu crema de cacao, a doua foaie se unge cu crema de castane si alterneaza avand grija la impartirea proportionala a cremei pentru fiecare foaie. Cu crema de cacao ramasa se orneaza tortul deasupra si lateral. Se presara cu nuca de cocos razuita. Se pastreaza in frigider. Inainte de a-l consuma, se tine la frigider 1 – 2 zile ca gusturile sa se intrepatrunda.
Alte dulciuri retete recoandate

Prajitura cu visine

Dulceata visine

Tarta cu visine

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei
Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Prajitura cu mere, budinca si foietaj
3
Prajituri

Prajitura cu mere, budinca si foietaj

O reteta delicioasa cu mere care se gasesc pe tot parcursul anului nu doar primavara, deci desertul rapid si bun gata de...

Prajitura cu mere, budinca si foietaj
Scovergi ardelenesti
4
Gogosi

Scovergi ardelenesti

Reţeta de scovergi e foarte simplă şi ieftină, de post, fără ou şi fără lapte.

Scovergi ardelenesti
Prajitura cu piure de castane
5
Prajituri

Prajitura cu piure de castane

O prajiturica delicioasa, aspectuoasa care poate fi vedeta pe masa familiei noastre!

Prajitura cu piure de castane
Parteneri
Desert cheesecake cu iaurt, zmeura si sos de visine
Bucataras.RO

Desert cheesecake cu iaurt, zmeura si sos de visine

Ce spuneti de o felie delicioasa de cheesecake, fara coacere, cu multa zmeura si un sos de visine? In plus, este si fara...

Desert cheesecake cu iaurt, zmeura si sos de visine
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!