Tort de ciocolata

Blat: Se separa galbenusurile de albus; albusurile se bat spuma apoi se adauga cate un pic zahar. Galbenusurie sefreaca cu zaharul vanilat, apoi se in

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Tort de ciocolata

Ingrediente

  • blat:
  • 6 oua
  • 80 gr faina
  • 60 gr cacao
  • 1 praf de copt
  • 200 gr zahat
  • 1 zahar vanilat
  • Crema:
  • 250 gr unt
  • 300 gr ciocolata
  • 1 lingura cacao
  • 200 gr zahar pudra cu aroma vanilie
  • 2 galbenusuri
  • sirop:100 gr zahar
  • 100 ml apa
  • rom
  • 1 ciocolata alba

Mod de preparare

Blat: Se separa galbenusurile de albus; albusurile se bat spuma apoi se adauga cate un pic zahar. Galbenusurie sefreaca cu zaharul vanilat, apoi se incorporeaza cualbusurile. Cu o paleta de lemn se amesteca de jos in sus si se pune in ploaie cacao; faina se amesteca cu praful de copt, apoi se incorporeaza in compozitie. tava de tort se tapeteaza cu hartie apoi se toarna compozitia si se da la cuptor incins 30 min. Dupa care se face testul cu scobitoarea. Se scoate dupa aceea si se pune pe un gratar la racit.

Crema: Inainte de a prepara crema unul trebuie sa fie moale ( dar nu topit la microunde ). Acesta se amesteca cu zaharul pudra pana ce se obtine o spuma.

Ciocoalta se rupe bucati mici apoi se pune la topit pe baie de aburi. Cand s-a mai racit un pic se amesteca cu untul, cacao si galbenusurile.

Sirop: se pune intr-un vas zaharul cu o lingura de apa si se lasa sa se caramelizeze la foc mediu cand prinde o culoare caramel se aauga apa si se lasa sa dea in clocot. Cand s-a racit se adauga jum. sticluta de rom.

Blatul de tort se taie in doua. Primul se insiropeaza si se pune mai mult din jumatatea cantitatii de crema. Se pune al doilea blat se insiropeaza si se imbraca in restul de crema. Se orneaza cu ciocolata alba.


Alte retete culinare recomandate

Tiramisu

Placinta cu dovleac

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Briose cu afine
2
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Ciorba de salata verde
3
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Carnati de porc cu cartofi taranesti
4
Mancaruri cu carne

Carnati de porc cu cartofi taranesti

Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!

Carnati de porc cu cartofi taranesti
Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
5
Sucuri fructe si legume

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings

Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
Parteneri
Desert prajitura cu crema de merisoare si ciocolata alba
Bucataras.RO

Desert prajitura cu crema de merisoare si ciocolata alba

Desert prajitura cu crema de merisoare si ciocolata alba
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola