Tort de ciocolata cu crema de capsuni

Tortul de ciocolata cu crema de capsuni este pe cat de aspectuos, pe atat de gustos. Ciocolata si crema de capsuni sunt prieteni buni, mai ales intr-un tort festiv.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Tort de ciocolata cu crema de capsuni

Ingrediente

  • Blat de tort:
  • 8 oua mici/7 oua de marime medie/6 oua mari
  • 130 g faina
  • 140 g zahar
  • 50 g amidon
  • 100 g unt topit/racit
  • 20 g cacao
  • 2 lingurite praf de copt
  • 1 praf de sare
  • coaja de portocala(razuita)
  • unt pentru uns tava+ faina pentru tapetat
  •  
  • Crema:
  • 500 g mascarpone
  • 300 g piure de capsuni
  • 250 g capsuni taiati cubulete
  •  
  • Piure de capsuni:
  • 300 g capsuni
  • 250 g zahar cu pectina
  • 1 lingura zeama de lamiie

Mod de preparare

Se bat albusurile cu un praf de sare. Se amesteca galbenusurile cu zaharul, untul topit si racorit si zaharul cu vanilie macinata pana devine un amestec omogen. Faina se amesteca cu praful de copt, amidonul, cacao si coaja de portocala, dupa care se adauga la galbenusuri, mixand usor. Se obtine un amestec gros care se adauga la albusurile batute si se mixeaza usor pana se incorporeaza perfect. Se toarna in tava unsa cu unt si tapetata cu faina si se da la cuptor (preincalzit-170°C) pentru maxim 30 minute. Cind blatul e copt se scoate din tava si se lasa la racit pe un gratar.

Se face piure de capsuni cu mixerul stick, apoi se strecoara piureul de seminte, se amesteca cu zaharul si zeama de lamiie si se fierbe cam 10 minute. Se lasa la racit complet. Dupa racire se ingroasa si gelatineaza. Se amesteca toate ingredientele.

Se taie blatul in trei felii. Pentru insiroparea blaturilor, se foloseste suc de portocala, ceva zahar si 3 capsuni mari. Se pun aceste ungrediente intr-un pahar si se fac piure cu mixerul stick. Semintele capsunilor se indeparteaza strecurand acest piure printr-o strecuratoare. Se obtin 150 ml suc, care se imparte la cele 3 felii de blat.

Primul blat se pune pe platou si se insiropeaza. Se adauga primul strat de crema. Cel de-al 2-lea blat se pune peste primul strat de crema, se insiropeaza si se acopera cu al 2-lea strat de crema. Al 3-lea blat se insiropeaza pe partea care a venit in interior, apoi se pune peste crema si se niveleaza usor prin apasare cu palmele.

Ciocolata alba se taie bucati si se pune intr-o punga intr-o olita cu apa fierbinte (nu are voie sa clocoteasca apa).

Ciocolata de lapte se taie bucatele, se pune intr-un vas termorezistent, am adaugat un cubulet de vreo 10 g unt, si am pus-o la topit pe baie de apa (nu aburi).

Am turnat glazura de cioco de lapte..poi am incercat sa fac o pinza de paianjen din ciocolata alba..dupa cum se vede,am inceput bine,apoi am luat-o razna .. C'est la vie si am decorat cu o capsuna despicata

Reteta Tort de ciocolata cu crema de capsuni a fost propusa de MAYA pe forum culinar.


Tortul de ciocolata cu crema de capsuni se serveste dupa ce se aseaza putin.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)
3
Borsuri

Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)

Desigur borsul de fasole in regiunea Moldovei se face cel mai des in sezonul rece, si desigur in perioada postului. Si...

Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)
Briose cu ciocolata
4
Prajituri

Briose cu ciocolata

Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...

Briose cu ciocolata
Ciorba de perisoare
5
Borsuri

Ciorba de perisoare

O ciorba cu multe....multe legume calite!

Ciorba de perisoare
Parteneri
Desert mini tarte cu cirese
Bucataras.RO

Desert mini tarte cu cirese

Cu aluat fraged, foarte sfărâmicios și umplutură de cireșe cu puțin amidon, realizăm rapid o rețetă de Mini...

Desert mini tarte cu cirese
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!