Torturi

Reteta Tort de ciocolata cu glazura de ciocolata

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 40m 
tysha postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
>
Pentru blat, se freaca galbenusurile cu zaharul si vanilia fin maruntita pana ce se obtine o compozitie ca o crema. Se amesteca cu untul spuma.
Se ad

ingrediente

Ingrediente blat:
   3 oua
   100 gr zahar
   1/2 baton vanilie
   50 gr unt
   100 gr ciocolata
   1 lingura apa
   50 gr faina
Ingrediente glazura:
   4-6 batoane ciocolata
   200 gr zahar
   200 ml apa

mod de preparare

Pentru blat, se freaca galbenusurile cu zaharul si vanilia fin maruntita pana ce se obtine o compozitie ca o crema. Se amesteca cu untul spuma.

Se adauga ciocolata topita cu apa la foc mic, faina si la urma albusurile spuma.

Se toarna compozitia intr-o forma bine unsa si tapetata cu faina. Se coace cam 30 minute, la foc bun.

Cand este gata, tortul ramane totusi putin cam moale la mijloc. Se rastoarna dupa ce s-a racit si se glaseaza.

Pentru glazura, ciocolata rasa, apa calda si zaharul se pun pe foc sa se lege mai moale, ca pentru serbet.

Se da jos de pe foc. Se lasa sa se racoreasca si se freaca bine pana isi schimba culoarea.
Pofta buna!



Va recomandam si alte retete de prajituri:

Tarta cu branza dulce si capsuni

Prajitura cu capsuni si frisca

Tiramisu cu capsuni
Incearca si Tort cu banane
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata cu glazura de ciocolata" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Torturi
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.