Blatul: se bat albusurile spuma. Se freaca galbenusurile cu zaharul, se amesteca cu albusurile, faina, amidonul, cacaoa. Se coace in forma cu inel detasabil pana cand scobitoarea iese curata. Se taie rece pe jumatate.
Crema: se amesteca ciresele din compot scurse cu zaharul si iaurtul. Se pune gelatina in apa la hidratat apoi in sucul cireselor incalzit, cate o foaie pe rand, amestecand mereu.
Se face frisca care se pune peste prima compozitie din castron dupa care se adauga si sucul cu gelatina topita in el.
Se pune la frigider cam vreo 20 de minute.
Se pune primul blat in inelul de inox
Se varsa jumatate din cantitatea de crema
Al doilea blat, restul de crema, al treilea blat si se da la frigider.
Reteta
Tort de ciocolata cu iaurt si visine a fost propusa de Adriana Nicoleta
Discuta mai multe despre aceasta reteta pe
forum culinar.ro
Nu rata nicio reteta sau afla ce mai
punem la cale pe