Torturi

Reteta Tort de ciocolata cu nuci

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h:40m 
ushordegatit postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Preparare blat:
Se toaca nucile si caisele. Se topeste ciocolata si se adauga treptat untul. Se amesteca pana obtii o crema consistenta.
Separam ouale

ingrediente

   Blat
   50g caise uscate
   100g nuci
   200g ciocolata
   200g unt
   4 oua
   200g zahar
   100g faina
   Cre ma
   75g ciocolata amaruie
   250 ml lapte
   3 galbenusuri
   3 linguri zahar
   1 plic zahar vanilat
   Glazura
   250g ciocolata amaruie
   300g frisca
   60g unt

mod de preparare

Preparare blat:


Se toaca nucile si caisele. Se topeste ciocolata si se adauga treptat untul. Se amesteca pana obtii o crema consistenta.


Separam ouale. Albusurile se bat spuma iar galbenusurile se freaca cu zahar, se inglobeaza in compozitia de ciocolata.


Se adauga caisele si nucile urmate de faina si apoi de albus.


Asezam compozitia intr-o forma de tort cu diametrul de 26 cm tapetata cu hartie de copt. Se coace 35-40 min.


Se scoate si se lasa sa se raceasca.





Crema


Pentru crema se toaca ciocolata si se da la fiert in lapte. Amestecati. Se ia de pe foc. Se bat galbenususile cu zahar tos si zahar vanilat; se inglobeaza faina. Se toarna incet laptele cu ciocolata si se aseaza pe plita la foc mic.


Se lasa sa se ingroase; amesteci continuu. Se toarna intr-un castron si se lasa sa se racoreasca amestecand continuu -nu se lasa sa fiarba-





Glazura:


Se da in clocot frisca si se adauga ciocolata rupta; se lasa sa se raceasca, amestecand rar.





Final:


Se repartizeaza crema pe blat si se toarna glazura apoi se lasa sa se raceasca putin.
Se serveste cu sos de vanilie





Alte retete de torturi:


Tort cu zahar ars


Tort de castane


Tort de ciocolata cu nuci


Tort de curmale
Incearca si Tort de migdale si curmale
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata cu nuci" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.