Tort de ciocolata Dora

Blatul: Am amestecat untul cu zaharul, esenta de portocala si sare. Am adaugat galbenusurile, am batut bezea albusurile si le-am adaugat amestecului a

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata
Tort de ciocolata Dora

Ingrediente

  • Blat: 125g faina
  • 6 oua
  • 200g de torrone topit
  • 125 unt
  • 100g zahar
  • 1 fiola de esenta portocale
  • 1 lingurita de drojdie uscata
  • sare
  • Mousse de ciocolata:150g ciocolata cu lapte
  • 3 galbenusuri
  • un albus
  • 150g zahar
  • 200g smantana (frisca lichida)
  • vanilie
  • 10g gelatina
  • visine
  • Mousse de lamaie: 1/2l frisca lichida
  • 5 galbenusuri
  • 3 albusuri
  • 300g zahar pudra
  • 1 ceasca si 1/2 de suc de lamaie filtrat (cesti de cafea)
  • 2linguri rase de coaja de lamaie
  • 12g gelatina

Mod de preparare

Blatul:

Am amestecat untul cu zaharul, esenta de portocala si sare. Am adaugat galbenusurile, am batut bezea albusurile si le-am adaugat amestecului anterior. Am amestecat faina cu drojdia uscata si le-am adaugat si pe ele la sfarsit. Am adaugat torronele topit am pus in tava si l-am tinut la cuptor 50' la 175°C si am facut proba cu scobitoarea.

Mousse de ciocolata:

Gelatina am pus-o la inmuiat in apa rece. Cioccolata am topit-o,

galbenusurile le-am spumat cu jumatate din cantitatea de zahar,

albusurile le-am spumat cu cealalta jumatate din cantitatea de zahar. Smantana am batut-o bine si am amestecat-o cu galbenusurile, albusurile, gelatina topita pe abur si apoi am adaugat vanilie si la sfarsit cioccolata topita.

Am inceput a asambla tortul:

Am asezat primul blat insiropat cu limoncello.

Am pus mousse-ul de ciocolata deasupra si l-am dat 30' la frigider sa se intareasca.

Am uitat sa precizez ca visinele le-am pus in baie de limoncello si au stat acolo toata noaptea.

Am pus apoi al doilea blat la fel insiropat cu limoncello si deasupra stratul de visine.

Am pus si al treilea blat putin insiropat si am dat tortul la frigider sa se odihneasca un pic in timp ce eu aveam sa pregatesc mousse-ul de lamaie.

Mousse de lamaie:

Am spumat galbenusurile cu zaharul pana am obtinut o crema spumoasa si mereu amestecand am adaugat usor sucul de lamaie si coaja de lamaie rasa.

Albusurile le-am batut bine-bine, la fel si frisca si am amestecat galbenusurile cu frisca si apoi cu albusurile spuma dar nu cu mixerul ci cu o lingura de lemn cu miscari usoare de jos in sus.

La sfarsit am adaugat gelatina si apoi am imbracat tot tortul cu mantaua de mousse de lamaie.

L-am pus la frigider pt o noapte apoi l-am glazurat si l-am ornat cu decoratii de ciocolata.
Reteta Tort de ciocolata Dora a fost propusa de dora_m

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Supa de rosii cu ardei copt si galuste
3
Supe de legume

Supa de rosii cu ardei copt si galuste

RETETE DIETETICE

Supa de rosii cu ardei copt si galuste
Prajitura cu mere, budinca si foietaj
4
Prajituri

Prajitura cu mere, budinca si foietaj

O reteta delicioasa cu mere care se gasesc pe tot parcursul anului nu doar primavara, deci desertul rapid si bun gata de...

Prajitura cu mere, budinca si foietaj
Scovergi ardelenesti
5
Gogosi

Scovergi ardelenesti

Reţeta de scovergi e foarte simplă şi ieftină, de post, fără ou şi fără lapte.

Scovergi ardelenesti
Parteneri
Crap prajit cu mamaliga si usturoi verde
Bucataras.RO

Crap prajit cu mamaliga si usturoi verde

Am fost la pescuit in Hale la Ploiesti si am agat un crap.......

Crap prajit cu mamaliga si usturoi verde
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!