Blatul: Am amestecat untul cu zaharul, esenta de portocala si sare. Am adaugat galbenusurile, am batut bezea albusurile si le-am adaugat amestecului a
Blatul:
Am amestecat untul cu zaharul, esenta de portocala si sare. Am adaugat galbenusurile, am batut bezea albusurile si le-am adaugat amestecului anterior. Am amestecat faina cu drojdia uscata si le-am adaugat si pe ele la sfarsit. Am adaugat torronele topit am pus in tava si l-am tinut la cuptor 50' la 175°C si am facut proba cu scobitoarea.
Mousse de ciocolata:
Gelatina am pus-o la inmuiat in apa rece. Cioccolata am topit-o,
galbenusurile le-am spumat cu jumatate din cantitatea de zahar,
albusurile le-am spumat cu cealalta jumatate din cantitatea de zahar. Smantana am batut-o bine si am amestecat-o cu galbenusurile, albusurile, gelatina topita pe abur si apoi am adaugat vanilie si la sfarsit cioccolata topita.
Am inceput a asambla tortul:
Am asezat primul blat insiropat cu limoncello.
Am pus mousse-ul de ciocolata deasupra si l-am dat 30' la frigider sa se intareasca.
Am uitat sa precizez ca visinele le-am pus in baie de limoncello si au stat acolo toata noaptea.
Am pus apoi al doilea blat la fel insiropat cu limoncello si deasupra stratul de visine.
Am pus si al treilea blat putin insiropat si am dat tortul la frigider sa se odihneasca un pic in timp ce eu aveam sa pregatesc mousse-ul de lamaie.
Mousse de lamaie:
Am spumat galbenusurile cu zaharul pana am obtinut o crema spumoasa si mereu amestecand am adaugat usor sucul de lamaie si coaja de lamaie rasa.
Albusurile le-am batut bine-bine, la fel si frisca si am amestecat galbenusurile cu frisca si apoi cu albusurile spuma dar nu cu mixerul ci cu o lingura de lemn cu miscari usoare de jos in sus.
La sfarsit am adaugat gelatina si apoi am imbracat tot tortul cu mantaua de mousse de lamaie.
L-am pus la frigider pt o noapte apoi l-am glazurat si l-am ornat cu decoratii de ciocolata.
Reteta Tort de ciocolata Dora a fost propusa de dora_m
Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeDupa mesele imbelsugate, o ciorba de cartofi cu sfecla rosie si inacrita cu bors de putina, merge de minune!!
Ciorba ruseascaAcest tort este despre bucuria din lucrurile simple, despre frumusețea liniilor naturale, despre natură, despre...
Tort de primavara cu ciocolata si fructe gojiTortul Dobos este o reteta de tort foarte cunoscuta si indragita de multi dintre noi. Tortul se poate face cu cate foi...
Tort DobosDe departe cea mai buna prajiturica pe care am papat-o pana acum, incercati-o, moale, ciocolatoasa, cu exterior crocant, e...
Grea de ciocolata cu stafide si nucaIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii