Ciocolata se topeste fara sa se infierbinte.IMPORTANT, altfel isi pierde gustul si aroma. Galbenusurile se freaca spuma cu 200 g zahar, pana cand s-au
Ciocolata se topeste fara sa se infierbinte.IMPORTANT, altfel isi pierde gustul si aroma.
Galbenusurile se freaca spuma cu 200 g zahar, pana cand s-au dizolvat toate cristalele.
Se adauga si ciocolata topita, migdalele si untul moale.
Se amesteca bine si faina in aceasta compozitie, iar la sfirsit se incorporeaza usor albusurile batute spuma tare cu un praf de sare si cu cele 50 g zahar ramase.
Se toarna compozitia intr-o forma de tort cu pereti detasabili, unsa bine cu unt si presarata cu faina si se coace la 170 grade C cam 50 minute. Atentie, daca temperatura in cuptor este prea mare, tortul isi pierde aroma puternica de ciocolata.
Dupa ce s-a racit se scoate din forma si se presara cu pulbere de cacao.
Reteta Tort de ciocolata Obsesia a fost propusa de Austiaca2
Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeO ciorba plina de legume, foarte gustoasa pe care o recomand in zilele de toamna.
Ciorba de legume cu perisoarea) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolataNu am mai facut haiose cred ca de vreo treizeci de ani, dar atunci eram doar ajutor in bucatarie. Mi se pareau foarte greu de...
Desert haioseIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii