Tortul de ciocolata si Nutella este atat de bun incat nu prea conteaza cum il decorati :). Nutella intra in compozitia blatului si nu a cremei, cum se foloseste de obicei. Este un tort foarte dulce si bun asa ca trebuie sa-l incercati ! Plus ca nici nu e greu de facut...
Incalziti cuptorul la 180 de grade. Separati galbenusurile de albusuri.
Faceti o crema din:
- Nutella incalzita (la microunde) amestecata cu galbenusurile si zaharul vanilat. Bateti albusurile spuma si incorporati in crema. Rezulta o crema frumoasa, ca un caramel. Apoi se adauga faina si praful de copt. Faramitati piscoturile (biscuitii) si incorporati-i in crema, impreuna cu nucile. Bateti spuma 150 ml. frisca si adaugati-o in crema, omogenizand.
Intr-o forma (26cm) puneti hartie de copt, apoi coaceti din coca obtinuta- 4 blaturi!
Acum... mie ca sa-mi fie mai usor si ca sa fiu sigura ca-mi ies toate blaturile egale, le-am portionat in 4 boluri si am inceput sa coc blaturile, pe rand, cate 12- 15 minute fiecare... primele 5 minute la foc mai mare, dupa care am redus focul si am facut testul cu scobitoarea ca sa vad daca s-au copt.
Crema:
amestecati ciocolata topita la aburi cu 150 ml. frisca (lichida) si bateti-o cca. 3 minute. Adaugati treptat untul si jeleul.
Ungeti primul blat cu gemul de visine. Al doilea si al treilea blat se ung cu cate 4 linguri de crema, ultimul blat se acopera cu restul de crema si se orneaza cu fulgii de ciocolata.
Reteta de tort de ciocolata cu Nutella a fost propusa de Sava Laura pe forum culinar.
Pastrati tortul de ciocolata cu Nutella la rece pana in momentul servirii.
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeReţetă de preparare a papanaşilor. Papanasi cu dulceata de afine si smantana este un desert traditional romanesc pentru...
Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantanaPentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...
Briose cu ciocolataAceasta reteta de cornulete cu mac este o reteta culinara de fursecuri deosebit de gustoase si aspectuoase. Cornuletele nu...
Mohnkipferl - Cornulete cu macPentru 'Pachetelul vesel' Mi-a placut mult reteta Cameliei ( CameliaComan -...
HamburgerIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii