Se bat bine albusurile cu 150g zahar, apoi se adauga 2 linguri de apa calduta si cand sunt spuma tare se adauga pe rand 4 galbenusuri (tot cu mixerul)
Se bat bine albusurile cu 150g zahar, apoi se adauga 2 linguri de apa calduta si cand sunt spuma tare se adauga pe rand 4 galbenusuri (tot cu mixerul) si apoi zaharul vanilat. Faina, amidonul, cacaoa si praful de copt se amesteca si se incorporeaza in oua incetul cu incetul cu telul sau cu lingura. Se coace in forma de tort de 26cm la foc mediu spre mare aproximativ 30 de minute sau pana e copt (se incearca cu scobitoarea).
Budinca se dizolva in 8 linguri de lapte rece. Restul de lapte se fierbe cu 200g zahar si cand clocoteste se adauga budinca, se mai fierbe un minut si se ia de pe foc. Imediat se adauga 2 galbenusuri mixandu-le in budinca pe rand, apoi ciocolata bucatele si se mixeaza bine. Apoi se lasa la racit, dar se mai mixeaza din timp in timp pana se raceste (se poate pune intr-un bol de apa rece si lasa acolo cu un cub de unt deasupra sa nu faca pojghita). Cand crema s-a racit (neaparat crema si untul trebuie sa fie de temperaturi similare sa nu se taie crema), se freaca untul spuma cu mixerul si apoi se adauga cate o lingura de budinca pana ajunge la consistenta dorita (s-ar putea sa ramana un pic de budinca).
Blatul se taie, se insiropeaza cu un sirop facut din apa fiarta cu putin zahar si apoi amestecata cu o esenta de rom (150-200ml de apa, dupa preferinte, se poate si fara sirop), se umplu blaturile cu crema, se imbraca in crema si se orneaza dupa gust.
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeDesigur borsul de fasole in regiunea Moldovei se face cel mai des in sezonul rece, si desigur in perioada postului. Si...
Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...
Briose cu ciocolataVreo cateva zile s-au tinut copiii de mine sa le fac orez cu lapte. Intr-o seara mi-au spus ca de nu le fac pe dimineata sa...
Desert orez cu lapte, cremos si aromatIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii