Torturi

VIDEOReteta Tort de clatite cu ciocolata si fructe

portii reteta 10 porții
complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 30m 
gatire reteta 10m 
admin postat de
Postat pe: 22-07-2016
Adaugă în cartea de bucate
Daca va plac clatitele trebuie sa treceti la nivelul urmator … TORTUL DE CLATITE! Alex Cirtu va arata pas cu pas cum sa se face - Nu aluneca clatitele, nu se rup… e reteta testata!

ingrediente

10 portii

   150 g de unt
   1050 ml de lapte
   9 oua
   280 g de faina
   10 lingurite de zahar
   1 varf de cutit de sare
   1 lingura de esenta de vanilie
   extra unt pentru prajit
Pentru crema de zmeura:
   Zahar – 60 g
   Zmeura proaspata – 250 g
   Smantana frisca – 470 ml
   Zahar pudra – 125 g
   Mascarpone – 250 g (la temperatura camerei)
Pentru ganaj:
   300 g de ciocolata alba
   100 ml de smantana de gatit
   Pentru decor va sugerez sa cumparati fructe proaspete

mod de preparare

Topiti untul pe foc si lasati-l deoparte. Incalziti putin laptele, iar faina amestecati-o cu sarea. Intr-un castron incapator bateti ouale cu zaharul si esenta de vanilie si incorporati treptat faina si sarea. Adaugati treptat laptele cald si untul topit. Lasati-l cateva ore la frigider pentru a se omogeniza mai bine.


Eu va propun sa folositi 2 tigai - clar va veti usura munca. Daca nu, atunci va dura putin mai mult. Puneti-le pe foc, ungeti-le cu putin unt si adaugati compozitie in functie de cat de groase le preferati. Ar trebui sa va iasa cca 25-30 de bucati.


Conteaza foarte mult si diametrul tigaii pe care-l aveti.


Dupa ce s-au rumenit pe o parte, intoarceti-le folosind o spatula de silicon sau pur si simplu invartiti-le in aer. Mai lasati-le cca 5-10 secunde si pe partea cealalta si scoateti-le pe o farfurie. Repetati procesul cu fiecare clatita in parte. Este foarte important sa le lasati sa se raceasca complet inainte de a pune crema deasupra. Pana se racesc noi ne putem apuca de crema.


Zdrobiti zmeura proaspata cu cele 60 de g de zahar. Motivul pentru care nu le blendez este ca-mi doresc bucati putin mai mari. Cu ajutorul unui mixer, bateti smantana pentru frisca. Cand e aproape inchegata adaugati zaharul pudra si crema mascarpone. Puneti si zmeura peste. Lasati crema la frigider cca o ora inainte de a o intinde.


Acum a venit momentul sa asamblam tortul de clatite. Puneti crema pe fiecare clatita in parte pana le epuizati. Lasati-o la frigider peste noapte pentru a se inchega mai bine. Puneti smantana de gatit la incins pe foc si turnati-o peste ciocolata alba, tocata la cutit in prealabil. Amestecati bine pana ce se omogenizeaza totul. Turnati ganajul deasupra si nivelati bine cu o spatula.


Decorati cu fructe proaspete si lasati cca 2 ore la frigider inainte de a-l taia.

Incearca si Tort din foi cu nuci si crema de ciocolata
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de clatite cu ciocolata si fructe" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Alte retete cu:
tort de clatite
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.