Tort de clatite cu portocale si frisca

Tortul de clatite cu portocale si frisca este o retete de tort eleganta care poate fi servita cu frisca. Clatitele cu portocale sunt o combinatie castigatoare, iar un tort de clatite ce le combina impreuna cu frisca este cu siguranta un preparat festiv.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie
Tort de clatite cu portocale si frisca

Ingrediente

  • 5 foi clatite dupa reteta de aici
  • 450 ml. frisca nebatuta
  • 6 portocale
  • 175 g. caramele
  • 50 g. miez de nuca sau alune
  • pentru decor
  • 1 portocala
  • curatata si desfacuta felii
  • pentru decor.
  • Siropul caramel: caramelele si frisca lichida.

Mod de preparare

Tortul de clatite este o adevarata delicatesa, ce poate fi pregatit pentru oricce ocazie festiva sau doar daca doriti un desert delicios...

Preparati in primul rand clatitele dupa indicatiile din reteta. Puteti adauga si niste coaja de lamaie sau portocala razuita pentru un plus de aroma.

Puneti 2 linguri de frisca lichida si caramelele intr-o cratita. Fierbeti la foc mic 6-8 minute pana se topesc. Lasati sa stea 1 min.  Puneti restul de frisca nebatuta intr-un vas si bateti pana incepe sa se intareasca. Curatati portocalele si desfaceti-le felii.  Puneti o foaie de clatita pe un platou, acoperiti-o cu putina frisca si cateva felii de portocala. Repetati operatia cu urmatoarele straturi pana consumati toate ingredientele, terminand cu o clatita goala. Asezati nucile sau alunele si feliile de portocale pe ultima clatita si turnati deasupra sosul de caramele.

Reteta de Tort de clatite cu portocale si frisca, cu sirop de caramel a fost propusa de Sava Laura pe forum culinar.ro


Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Briose cu ciocolata
3
Prajituri

Briose cu ciocolata

Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...

Briose cu ciocolata
Mohnkipferl - Cornulete cu mac
4
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Mohnkipferl - Cornulete cu mac

Aceasta reteta de cornulete cu mac este o reteta culinara de fursecuri deosebit de gustoase si aspectuoase. Cornuletele nu...

Mohnkipferl - Cornulete cu mac
Napolitane cu cacoa si menta
5
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Napolitane cu cacoa si menta

ALUAT: 1. Se amesteca 1 cana unt, 6 linguri cacao, 1 cana zahar, 1 ou. Adaugam apoi esenta vanilie, 1 lingura lapte plus 1...

Napolitane cu cacoa si menta
Parteneri
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!