Torturi

Reteta Tort de curmale cu crema de ciocolata

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 50m 
tysha postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
>
Blatul:
Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul, alunele, migdalele si curmalele taiate in lung.
Compozitia se coace intr-o tava bine unsa si pres

ingrediente

Blat:
   10 albusuri
   250 gr zahar
   120 gr alune macinate
   120 gr migdale macinate
   250 gr curmale
Crema:
   6 galbenusuri
   210 gr zahar
   150 gr ciocolata
   1 baton vanilie
   210 gr unt
Garnitura:
   alune macinate

mod de preparare

Blatul:

Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul, alunele, migdalele si curmalele taiate in lung.

Compozitia se coace intr-o tava bine unsa si presarata cu faina. Blatul racit se taie orizontal in trei si se umple cu crema.

Crema:

Se fierbe compozitia de galbenusuri, zahar, ciocolata si vanilie in bain marie pana se ingroasa. Cand s-a racit se adauga untul frecat spuma.

Dupa ce tortul s-a umplut, se presara cu alune macinate.
Pofta buna!



Alte retete de dulciuri:

Tort de mere coapte

Cornulete cu nuca

Tarta cu visine
Incearca si Tort cu afine si marshmallow
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de curmale cu crema de ciocolata" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Torturi
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.