Pentru tortul de fasole se freaca fasolea fiarta, scursa bine de apa si trecuta prin sita, cu galbenusurile, zaharul si untul proaspat, facut spuma.
Pentru tortul de fasole se freaca fasolea fiarta, scursa bine de apa si trecuta prin sita, cu galbenusurile, zaharul si untul proaspat, facut spuma. Cand totul este bine amestecat ca o crema, se adauga o lingura de ciocolata rasa sau de cacao, sau o lingura de cafea concentrata, o lingura de pesmet, doua linguri de rom si albusurile batute spuma. Se coace la cuptor intr-o forma bine unsa cu unt, aproape o ora. La inceput focul trebuie sa fie mai moale ca sa creasca tortul, iar la sfarsit mai iute.
Dupa ce s-a racorit, tortul de fasole se acopera cu glazura de cafea sau de ciocolata, iar pe margine se toarna cu cornetul frisca batuta.
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeO ciorba plina de legume, foarte gustoasa pe care o recomand in zilele de toamna.
Ciorba de legume cu perisoarea) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolataO prajitura buna care merge perfect langa o cafea!
Prajitura cu piersici si migdaleIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii