Torturi

Reteta Tort de fasole

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 40m 
ioanas postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
>
Pentru tortul de fasole se freaca fasolea fiarta, scursa bine de apa si trecuta prin sita, cu galbenusurile, zaharul si untul proaspat, facut spuma.

ingrediente

   250 g fasole fiarta
   4 oua
   200 g zahar
   2 linguri unt proaspat
   1 lingura cacao
   1 lingura pesmet
   2 linguri rom.

mod de preparare

Pentru tortul de fasole se freaca fasolea fiarta, scursa bine de apa si trecuta prin sita, cu galbenusurile, zaharul si untul proaspat, facut spuma. Cand totul este bine amestecat ca o crema, se adauga o lingura de ciocolata rasa sau de cacao, sau o lingura de cafea concentrata, o lingura de pesmet, doua linguri de rom si albusurile batute spuma. Se coace la cuptor intr-o forma bine unsa cu unt, aproape o ora. La inceput focul trebuie sa fie mai moale ca sa creasca tortul, iar la sfarsit mai iute.


Dupa ce s-a racorit, tortul de fasole se acopera cu glazura de cafea sau de ciocolata, iar pe margine se toarna cu cornetul frisca batuta.

Incearca si Tort de mere cu budinca
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de fasole" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Torturi
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.