Tort de fructe cu vanilie

Se prepara budinca din 800 ml lapte, zaharul necesar, si se lasa sa se raceasca putin (trebuie sa fie calda, NU fierbinte, cand se intinde pe blat). F

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Tort de fructe cu vanilie

Ingrediente

  • un blat de tort din comert
  • 2 banane
  • un compot mic de ananas
  • 2 budinci de vanilie
  • un plic de frisca
  • un pliculet de intaritor de frisca
  • o portocala mare
  • un litru de lapte
  • 200 g zahar

Mod de preparare

Se prepara budinca din 800 ml lapte, zaharul necesar, si se lasa sa se raceasca putin (trebuie sa fie calda, NU fierbinte, cand se intinde pe blat). Frisca se face conform instructiunilor de pe ambalaj (200 ml lapte, restul de zahar, intaritorul de frisca si se omogenizeaza). Se curata bananele si se taie rondele. Ananasul din compot se taie bucatele de dimensiune potrivita. Portocala se curata de coaja si se taie cubulete. Prima foaie de blat se insiropeaza cu 2-3 lingurite compot de ananas, apoi se adauga jumatate din cantitatea de budinca si se presara bucatile de ananas. Se aseaza urmatorul blat, se umezeste cu cateva lingurite de compot de ananas, se toarna restul de budinca, se pun rondelele de banane. Ultimul blat se insiropeaza cu compot de ananas si deasupra se toarna frisca preparata in prealabil.


Se orneaza cu bucatile de portocale si se lasa la racit

Alte retete de tort recomandate:

Tiramisu



 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Ciorba de salata verde
3
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Supa crema de legume si  linte
4
Supe si ciorbe

Supa crema de legume si linte

supa crema pentru zile reci

Supa crema de legume si linte
Carnati de porc cu cartofi taranesti
5
Mancaruri cu carne

Carnati de porc cu cartofi taranesti

Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!

Carnati de porc cu cartofi taranesti
Parteneri
Ciorba manastireasca de legume
Bucataras.RO

Ciorba manastireasca de legume

Mancarea facuta la manastire este magica, cele cateva retete pe care le stiu le respect cu grija si cu drag. Este o mancare...

Ciorba manastireasca de legume
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!