Tort de iaurt cu nuga si pere

Tortul de iaurt cu nuga si pere este o reteta de tort deosebita. Nu este greu de preparat iar rezultatul este unul spectaculos, pe masura asteptarilor. Puteti utiliza si alte fructe.

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa
Tort de iaurt cu nuga si pere

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 1 kg pere in sirop
  • 200 g fulgi de porumb
  • 80 g unt
  • 3 foi de gelatina
  • Pentru crema:
  • 12 foi gelatina
  • 1
  • 5 kg. chefir
  • 250 g frisca
  • 40 ml lichior de pere
  • 800 g crema nuga cu nuci
  • Pentru decor:
  • 25 g fulgi de porumb
  • 20 g alune de padure

Mod de preparare

Se unge forma cu unt si se imbraca in folie alimentara transparenta. Perele se scurg de sirop, dar pastrati siropul intr-un vas. Fulgii de porumb se maruntesc si untul se topeste pe foc mic. Gelatina se acopera cu apa si se lasa la inmuiat timp de 5 minute. Se piseaza apoi si se amesteca bine cu siropul de pere incalzit, amestecand continuu. Se amesteca apoi cu untul topit si cu fulgii de porumb, dupa care turnam compozitia in forma. Se lasa 10 minute.

Perele se taie felii si se aseaza peste blat.

Pentru crema:

se acopera gelatina cu apa rece si se lasa la inmuiat timp de 5 minute. Frisca se bate bine, se iau din ea 5 linguri, se pun intr-un cornet, care se pastreaza la rece pentru a fi folosit ulterior la ornare. Chefirul se amesteca cu nuga. Gelatina inmuiata se pune la foc mic, amestecand continuu, dupa care se adauga la crema. Se amesteca bine frisca si lichiorul de pere. Crema astfel obtinuta se pune peste blat si pere si se niveleaza cu un cutit. Forma de tort se pune apoi in frigider pentru 2 ore.

Pentru decor se folosesc fulgii de porumb maruntiti. Se tine tortul putin inclinat si se tapeteaza cu fulgii pisati. Alunele de padure se taie in jumatate si se rumenesc usor la cuptor. Tortul se decoreaza cu frisca din cornet si cu jumatatile de alune.

Reteta a fost recomandata de Sava Laura pe forumul culinar.ro.


Tortul de iaurt cu nuga si pere se poate servi cu inghetata sau la cafea.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Briose cu afine
2
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Ciorba de salata verde
3
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Carnati de porc cu cartofi taranesti
4
Mancaruri cu carne

Carnati de porc cu cartofi taranesti

Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!

Carnati de porc cu cartofi taranesti
Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
5
Sucuri fructe si legume

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings

Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
Parteneri
Dulceata de ardei iute si ardei capia
Bucataras.RO

Dulceata de ardei iute si ardei capia

Anul asta mi-am zis sa combin iuteala cu capiala.....:))))))) si musai muzica cu Nicu Alifantis....si era sa uit ''Ziua in...

Dulceata de ardei iute si ardei capia
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola