Tort de limette cu branza

Se amesteca faina cu cacao. Se framanta cu untul, zaharul, ouale si sarea. Se infasoara in folie si se da 30 minute la frigider. Pe o planseta cu fain

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie
Tort de limette cu branza

Ingrediente

  • Blat: 250 gr faina
  • 1 lingurita cacao
  • 125 gr unt
  • 100 gr zahar
  • 1 ou
  • 1 praf de sare
  • Crema: 9 foi de gelatina
  • 200 ml lapte
  • 100 gr zahar
  • 1 plic zahar vanilinat
  • 4 galbenusuri
  • 500 gr branza de vaci
  • 2 limette
  • 400 ml frisca
  • 80 gr ciocolata rasa

Mod de preparare

Se amesteca faina cu cacao. Se framanta cu untul, zaharul, ouale si sarea. Se infasoara in folie si se da 30 minute la frigider.

Pe o planseta cu faina se intinde o foaie de aluatsi se asaza intro forma de tort unsa. Se inteapa cu furculita. Se acopera cu o foaie de hartie de copt, peste care se presara boabe de fasole. Se coace 35 minute la cuptorul incins la 150 grade C. Se indeparteaza foaia de hartie, cu tot cu boabe, si se lasa sa se raceasca blatul. Apoi se desprinde din forma si se lasa sa se raceasca complet.

Crema: se inmoaie gelatina. Se amesteca galbenusurile cu laptele si zaharul pe foc mic pana se ingroasa putin compozitia apoi se pune gelatina si apoi branza. Se da la frigider.

Cand compozitia de branza incepe sa se intareasca se inglobeaza frisca batuta, 1/2 din cantitatea de ciocolata rasa, sucul si coaja rasa de la o limetta. Se asaza crema pe blat si se da la frigider 4 ore.

Se asaza pe tort felii de limetta, se pudreaza cu cacao si se presara restul de ciocolata rasa.
Reteta Tort de limette cu branza a fost propusa de amalia aa

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Ciorba ruseasca
3
Borsuri

Ciorba ruseasca

Dupa mesele imbelsugate, o ciorba de cartofi cu sfecla rosie si inacrita cu bors de putina, merge de minune!!

Ciorba ruseasca
Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji
4
Torturi

Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji

Acest tort este despre bucuria din lucrurile simple, despre frumusețea liniilor naturale, despre natură, despre...

Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji
Tort  Dobos
5
Torturi

Tort Dobos

Tortul Dobos este o reteta de tort foarte cunoscuta si indragita de multi dintre noi. Tortul se poate face cu cate foi...

Tort Dobos
Parteneri
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata
Bucataras.RO

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ohhhh, de cand asteptam sa mananc o astfel de ciorbita!!! De mult timp imi zboara gandul spre o ciorbita de fasole cu...

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!