Torturi

Reteta Tort de mere

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h 
ggaby postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
>
Se bat albusurile spuma tare. Se pune la fiert zaharul cu apa. Cand zaharul s-a topit, se toarna fierbinte, dar treptat, peste alubusurile spuma, bat

ingrediente

Pentru blat:
   4 oua
   5 linguri apa
   1 cana zahar
   2 linguri ulei
   1 cana faina
Pentru umplutura:
   1 kg mere ionatane
   100 gr zahar ptr caramelizat
   zahar vanilat
   scortisoara
   500 gr frisca

mod de preparare

Se bat albusurile spuma tare. Se pune la fiert zaharul cu apa. Cand zaharul s-a topit, se toarna fierbinte, dar treptat, peste alubusurile spuma, batand in continuare. Urmeaza galbenusurile, unul cate unul, uleiul si faina. In vasul in care se va coace blatul, se topesc cele 100 gr de zahar, iar cu caramelul obtinut se imbraca suprafata interioara a vasului. Se unge cu unt pojghita de caramel, se tapeteaza vasul cu felii de mere, se presara scortisoara, apoi se pun in picioare mere intregi, curatate de coaja si cu cotorul scos. Peste merele astfel aranjate se toarna compozitia de blat si se coace la cuptor aproximativ 1 ora.



Dupa ce se raceste complet, se rastoarna cu atentie si se imbraca cu frisca. Alte retete de dulciuri:



Ciocolata de casa

Prajitura olandeza cu fructe

Tort cu mere coapte
Incearca si Tort cu capsuni
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de mere" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Torturi
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.