Torturi

Reteta Tort de mere si fistic

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 50m 
elizeea postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Se fierb in apa, dar numai pe jumatate, merele cretesti, curatate de coaja si taiate cuburi.
Se fierb si gutuile separat, curatate si taiate in cubu

ingrediente

Blatul:
   500 g mere cretesti
   300 g gutui
   700 g zahar
   150 g coaja de portocala zaharisita
   150 g migdale curatate
   150 g fisticuri curatate
   1 lamaie
Garnitura:
   migdale
   fisticuri
   dulceturi

mod de preparare

Se fierb in apa, dar numai pe jumatate, merele cretesti, curatate de coaja si taiate cuburi.


Se fierb si gutuile separat, curatate si taiate in cuburi, apoi se scurg de zeama prin sita.


Se fierbe zaharul in apa pana se leaga bine, apoi se pun merele si gutuile in el, precum si coaja de portocala, migdalele si fisticurile taiate ca taieteii, coaja de lamaie si zeama ci, lasand compozitia sa fiarba pana scade.


Se asaza compozitia rece pe o farfurie mare rotunda, dandu-i-se forma de tort cu un cutit.


Se tine la loc zvantat 1-2 zile, sa se usuce, inainte de servire se decoreaza cu migdale intregi, fisticuri si diferite dulceturi.






Pofta buna!

Alte retete de tort recomandate

Incearca si Tarta cu visine
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de mere si fistic" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.