Torturi

Reteta Tort de migdale crud

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h 
monsherik postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Untul spuma se freaca cu zaharul pudra, apoi cu romul si ciocolata pana totul devine o crema.
Se toarna jumatate din compozitie in tava de chec tapeta

ingrediente

   250 g ciocolata
   250 g unt
   zahar pudra dupa gust
   200 g unt
   250 g migdale
   3 linguri zahar
   o cescuta lapte
   1 cescuta de rom
   Glazura
   150 g zahar
   1 pahar de apa
   2 batoane ciocolata
   1 foaie gelatina sau 1 lingura faina si 1 lingurita de unt

mod de preparare

Untul spuma se freaca cu zaharul pudra, apoi cu romul si ciocolata pana totul devine o crema.


Se toarna jumatate din compozitie in tava de chec tapetata cu hartie pergament udata cu rom.


Se adauga deasupra a doua compozitie preparata din migdale curatate si rasnite amestecate cu lapte, in care s-a topit zaharul.


Laptele se coloreaza in verde cu un colorant vegetal. Deasupra se pune restul din prima compozitie. Se acopera cu pergament inmuiat in rom si se lasa sa inghete la congelator.





Pentru glazura se fierbe siropul preparat din zahar si apa, se adauga ciocolata, gelatina dizolvata sau faina dizolvata in apa rece.


Se da jos de pe foc si cand s-a racit compozitia se adauga untul.
La servit se scoate din forma si se presara ciocolata rasa. Se poate si glasa.
Incearca si Tort Vasile
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de migdale crud" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite