Torturi

Reteta Tort de migdale cu portocale si frisca

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 55m 
elizeea postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Blatul. Se freaca galbenusurile cu zaharul pana devine spuma, se adauga migdalele curatate, macinate si uscate la cuptor, faina, romul si albusurile

ingrediente

Blatul:
   8 oua
   250 g zahar
   250 g migdale
   200 ml rom
   1 lingura faina
Crema:
   7 oua
   250 g zahar
   1 baton vanilie
   500 ml lapte
   coaja rasa de portocale
   4 foi gelatina
   zeama de la 2 portocale
   500 g frisca
Garnitura:
   crema
   felii de portocale
   fructe zaharisite

mod de preparare

Blatul. Se freaca galbenusurile cu zaharul pana devine spuma, se adauga migdalele curatate, macinate si uscate la cuptor, faina, romul si albusurile spuma.


Se coace in forma bine unsa cu unt si tapetata cu faina.


Crema. Se amesteca ouale intregi cu zaharul si vanilia, se dilueaza cu laptele si se tine compozitia la foc potrivit pana se ingroasa bine ca o crema.


Cand este aproape gata se adauga coaja rasa de portocala. In crema racita se adauga gelatina topita, zeama de portocale si frisca batuta.


Se taie blatul in trei, se umple cu crema si se orneaza cu aceeasi crema ramasa si cu felii de portocale sau fructe zaharisite.






Pofta buna!

Alte torturi recomandate

Incearca si Dobos in stil italian
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de migdale cu portocale si frisca" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.