Se taie curmalele in bucatele si se amesteca cu zaharul pisat fin, cu vanilia si migdalele sau nucile curatate, uscate si macinate. Albusurile se bat
Se taie curmalele in bucatele si se amesteca cu zaharul pisat fin, cu vanilia si migdalele sau nucile curatate, uscate si macinate. Albusurile se bat bine pana se intaresc
si se amesteca apoi incet cu faina,si curmalele.
Se unge o forma cu unt si faina si se coace la foc potolit. Se glaseaza cu fondant alb si se orneaza cu curmale umplute cu martipan vernil.
Pofta buna!
Alte retete de dulciuri recomandate:
Inghetata de capsuni
sufleu de capsuni
Cozonac Dina
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeDesigur borsul de fasole in regiunea Moldovei se face cel mai des in sezonul rece, si desigur in perioada postului. Si...
Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...
Briose cu ciocolataPrăjitura cu gem de prune și aluat răzuit, este una din prăjiturile copilăriei pe care ne-o prepara mama, cu gem de...
Prajitura cu gem de prune si aluat razuitIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii