Tort de ness

Tortul de ness este o reteta potrivita pentru iubitorii de cafea. Este un tort ce se prepara usor si are aroma intensa de cafea.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Tort de ness

Ingrediente

  • Blat:
  • 6 oua
  • 250 g zahar
  • 1 praf de copt
  • 10 linguri apa
  • 300 g faina
  • Crema de cafea:
  • 10 galbenusuri
  • 500 g unt
  • 200 g zahar pudra
  • 3 pachetele de ness(80 g unul)
  • 2 linguri rase de cafea
  • 1 esenta de rom
  • putina ciocolata rasa pentru ornament

Mod de preparare

Blatul:
Separam albusurile de galbenusuri! Albusurile le batem spuma cu un varf de sare. Galbenusurile le batem cu zaharul! Adaugam apa.

Incorporam albusurile in galbenusuri, adaugam faina, praful de copt si amestecam! turnam aluatul in tava de tort cu fund detasabil!ori o ungem cu putin ulei si faina ori punem foaie de copt!Dam la cuptor la foc mediu pentru aprox 45-50 de min! dupa ce s-a racit il taiem in 3, cu grija pentru ca e foarte pufos.

Crema:

In timp ce blatul se coace noi ne apucam de crema!
Amestecam zaharul pudra cu galbenusurile si batem bine. In alt bol frecam untul cu nessul cafeaua si esenta.

Adaugam galbenusurile batute si ne ajutam de mixer pentru ca crema sa se omogenizeze.

Asamblarea stiti povestea, impartiti crema in 3 parti neegale, a treia parte sa fie mai putina, umpleti un blat 1 puneti blatul 2 dupa care umpleti si blatul 2 puneti blatul 3 apoi imbracati tot tortul cu crema ramasa cum stim mai bine, eu recunosc ca nu prea le am. Cum nu le am cu ornamentul am presarat putin ciocolata pe parti si am dat la rece.

Dupa minim 2 ore l-am servit! Nu am ce zice, o crema moale gustosa cu un blat pufosss mmm combinatia perfecta, m-am mai repetat?


Serviti tortul de ness rece.

Reteta de tort de ness propusa de Antzuka pe forum culinar.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)
3
Borsuri

Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)

Desigur borsul de fasole in regiunea Moldovei se face cel mai des in sezonul rece, si desigur in perioada postului. Si...

Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)
Briose cu ciocolata
4
Prajituri

Briose cu ciocolata

Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...

Briose cu ciocolata
Ciorba de perisoare
5
Borsuri

Ciorba de perisoare

O ciorba cu multe....multe legume calite!

Ciorba de perisoare
Parteneri
Tartelete cu branza si cimbru verde
Bucataras.RO

Tartelete cu branza si cimbru verde

Aceste minitarte vi le recomand,au un gust deosebit

Tartelete cu branza si cimbru verde
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!