Blatul Frecam spuma galbenusurile cu zaharul pudra. Adaugam adauga nucile pisate marunt si albusurile spuma. Se toarna compozitia in forma dreptunghi
Blatul
Frecam spuma galbenusurile cu zaharul pudra. Adaugam adauga nucile pisate marunt si albusurile spuma. Se toarna compozitia in forma dreptunghiulara unsa cu unt si presarata cu faina si se da la foc repede. Cand s-a copt se rastoarna pe un servet si se taie in doua.
Amestecam galbenusurile cu zaharul pudra, faina si vanilia fin pisata. Se adauga le fiert si racit, turnand cate putin si omogenizand bine cu telul.
Compozitia se fierbe la foc mic pe tabla, amestecand continuu cu telul pana se ingroasa.
Jumatate din crema ramane pentru umplut tortul, iar in cealalta parte, folosita ca glazura, se include siropul de cafea.
Siropul.
Se prepara punand in cafeaua fiarta zaharul si lamaia rasa.
Se garniseste cu nuci pisate
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciO mancarica usoara si satioasa, numai buna pentru zilele de post. Pofta buna!
Bulgur colorat cu snitele de soiaPrajitura cu parfum de toamna! O alta varianta a prajiturii cu mere, care se face foarte usor si are un gust exceptional.
Prajitura cu mere(cu foaie turnata)Mâncare de năut cu sos cu multă ceapă, garnisită cu pătrunjel proaspăt și lămâie. Se poate servi cu bere cu ghimbir...
Mâncare de năut cu sos de ceapăO reteta in ton cu vremea de-afara.
Placinta (melcisori) cu mereDaca vreti sa rontaiti ceva weekendul asta, va recomand aceste inimioare cu cascaval. Reteta am preluat-o de la Ligia...
Inimioare cu cascaval
Comentarii