Tort de Paste

Tortul de paste poate fi facut cu orice ocazie, chiar daca denumirea lui spune altfel. Este compus din doua tipuri de blat si doua tipuri de crema.

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie
Tort de Paste

Ingrediente

  • Blat alb:
  • 4 oua
  • 100 g de zahar
  • 50 g nuca de cocos
  • 4 linguri nuca macinata
  • 1.5 linguri de faina
  • 1 mana de stafide
  • 1/2 plic praf de copt
  • Esenta de rom
  • Esenta de vanilie
  • Coaja rasa de portocale si lamaie
  • Cateva linguri de cognac
  • Un praf de sare
  • Blat de cacaoa :
  • 100 g ciocolata kandia amaruie
  • 50 g ciocolata cu lapte (eu am avut cu crema tiramisu)
  • 100 g unt
  • 5 oua
  • Esente
  • Coaja de portocale
  • 1 mana de stafide
  • Cateva linguri de cognac
  • Un praf de sare
  • 100 g miez de nuca macinata
  • 100 g faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • ½ lingurita praf de cafea
  • 100 g zahar
  • Crema 1:
  • Ciocolata si frisca in cantitati egale:
  • 2 ciocolate milka cu capsuni (200g)
  • 200 ml frisca
  • Crema 2 si 3 :
  • 1 plic crema de lamaie pentru prajituri
  • 1 plic crema de ciocolata pentru prajituri
  • lapte
  • Cateva linguri de zahar pudra
  • Pentru decorat :
  • Biscuiti
  • Unt sau margarina
  • Lapte
  • Zahar
  • Esente
  • 1 borcan de cocktail de fructe ( eu nu am avut si am pus de piersici)
  • Cafea preparata
  • Oute de ciocolata
  • Cocos verde
  • Cocos alb
  • Frisca

Mod de preparare

Tortul de paste poate fi facut cu orice ocazie, chiar daca denumirea lui spune altfel. Este compus din doua tipuri de blat si doua tipuri de crema.

Pentru blatul alb :

3

Separam galbenusurile de albusurile si frecam galbenusurile cu zaharul, esentele si coaja de portocale. Se bat albusurile separat cu un praf de sare. Hidratam stafidele in rom si cognac si le adaugam la galbenusuri. Se amesteca cu faina, praful de copt stins cu putina lamaie, nuca de cocos si nuca macinata. Se toarna compozitia in forma de tort tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul incins pentru 30 de minute.

Pentru blatul negru :

3

Se macina nucile, se hidrateaza stafidele in cognac si rom si se separa galbenusurile de albusuri. Untul la temperatura camerei se freaca cu mixerul. Galbenusurile se freaca cu zahar pana se dizolva cristalele complet. Se adauga untul frecat separat si se amesteca in continuare. Ciocolata topita la bain marie sau microunde se adauga la compozitia de unt si galbenusuri impreuna cu stafidele cu tot cu cognac. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se cerne faina cu praful de copt si se adauga la galbenusuri cate doua linguri alternativ de faina si albusuri si se amesteca rapid de jos in sus. Se toarna in forma de tort tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul incins pentru 30 maxim 40 de minute in functie de cuptor. Se face testul cu scobitoarea pe margini. In mijloc s-ar putea sa fie mai moale din cauza ciocolatei dar dupa racire se intareste. Eu l-am tinut 30 de minute si apoi l-am lasat in cuptor cu usa intredeschisa sa se raceasca si sa nu se lase blatul.

Pentru creme :

3

Se face un ganache din frisca si ciocolata pe baie de aburi. Eu o fac mereu in cratita de teflon direct pe focul foarte mic.Se pune frisca in tigaie si se adauga ciocolata rupta in bucati mai mici. Se amesteca mereu in ea si nu se lasa sa ajunga la fierbere. In momentul cand s-a topit ciocolata de tot se ia de pe foc si se lasa la temperatura camerei. Cand s-a racit complet se baga la frigider pana a doua zi cand se mixeaza bine. Celelalte doua creme se freaca cu mixerul impreuna cu lapte si zahar pudra dupa indicatiile de pe ambalaj.

Montare blat :

3

Se taie blaturile in mai multe felii. Se foloseste un blat ca baza, se insiropeaza cu suc din compot si se pune ganachul deasupra. Se pastreaza un alt blat de pus deasupra iar celelalte se taie fasii . Se aseaza intercalat fasiile de blat unul alb, unul negru si tot asa pana se formeaza o felie de blat. Se insiropeaza si se unge cu crema de care doriti. Am asezat si felii de piersici deasupra. Se pune ultimul blat pastrat deasupra, se insiropeaza si se imbraca tortul in crema ramasa. Am pus si un strat de frisca peste si am lasat o banda de crema in partea de jos. Am presarat nuca de cocos si cateva decoratiuni. Cosuletul si iepurasii i-am facut din compozitie de salam de biscuiti. Am amestecat biscuitii dati prin masina impreuna cu esente, cafea, lapte, margarina si zahar. Am modelat din compozitie un aluat, l-am intins si am decupat din el.


Se lasa la rece, iar la servire se taie felii. Alte retete recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Lasagna vegetariana

Lasagna vegetariana

Ce spui de o reteta savuroasa de lasagna cu legume coapte? E mult mai usoara decat lasagna clasica si sigur o sa iti placa....

Lasagna vegetariana
Supa crema de legume

Supa crema de legume

Supa crema de legume servita alaturi de crutoane aromate este perfecta intr-o zi de post sau cand vrei sa mananci ceva usor!

Supa crema de legume
Placinta frageda cu mere

Placinta frageda cu mere

Aceasta reteta de placinta cu mere este asa cum ii spune si numele, frageda :). Este o prajitura de casa cu mere absolut...

Placinta frageda cu mere
Cele mai apreciate rețete
Chec de post
1
Dulciuri

Chec de post

Un desert bun, ieftin si usor de preparat pentru zilele de post si nu numai.

Chec de post
Prajitura de post, cu suc de rosii
2
Dulciuri

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Ardei umpluti cu ciuperci si fulgi de ovaz
3
Mancaruri cu legume

Ardei umpluti cu ciuperci si fulgi de ovaz

Ardeii umpluti cu ciuperci sunt gustosi si extrem de simplu de preparat. Mai contin rosii, fulgi de ovaz, boia, sare si piper.

Ardei umpluti cu ciuperci si fulgi de ovaz
Crap rasol
4
Mancaruri

Crap rasol

Pentru crap rasol se curata pestele de solzi si se scoate cu grija osul amar de la cap, care amareste pestele la fiert. Se...

Crap rasol
Muffins cu lime si ciocolata alba
5
Prajituri

Muffins cu lime si ciocolata alba

Pentru cei ce iubesc prajiturile acrisoare, dar in acelasi timp lejere, aceste muffins sunt perfecte pentru zilele calduroase...

Muffins cu lime si ciocolata alba
Parteneri
Chiftelute cu piure de mazare
Bucataras.RO

Chiftelute cu piure de mazare

Pranzul pregatit astazi a fost plin de culoare parca, parca vine si primavara asta odata. Pot spune ca mie personal mancarea...

Chiftelute cu piure de mazare
Prajitura pufoasa cu fructe
Gustos.RO

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Mancare de urzici cu mamaliga
ReteteCulinare.RO

Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga