Torturi

Reteta Tort de portocale delicios

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 50m 
elizeea postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Blatul. Se feaca pe rand bucatile de zahar pe coaja de portocala (pana incepe sa se zareasca partea alba a portocalei, care nu trebuie frecata deoare

ingrediente

Blatul:
   250 g zahar bucati
   coaja unei portocale
   150 g unt
   6 galbenusuri rascoapte
   8 galbenusuri crude
   zeama unei lamai
   80 g faina
   4 albusuri
Umplutura:
   1 felie de cozonac uscat
   2-3 linguri de sirop
   1 lingura Curasao sau rom
   1 lingura marmelada de caise
   1 lingura dulceata portocale
Glazura:
   250 g zahar
   2 albusuri
   zahar pentru ars

mod de preparare

Blatul. Se feaca pe rand bucatile de zahar pe coaja de portocala (pana incepe sa se zareasca partea alba a portocalei, care nu trebuie frecata deoarece este amara) si se piseaza.


Se feaca untul spuma cu zaharul pisat si galbenusurile rascoapte trecute prin sita. Se adauga galbenusurile crude pe rand, zeama de lamaie strecurata, faina si putina coaja de portocala.


La urma se adauga albusurile batute spuma. Compozitia se coace in forma unsa cu unt si presarata cu faina, timp de ora.


Se taie blatul in doua si se pune la mijloc umplutura.


Daca nu avem zahar bucati se rade coaja de portocale in zaharul tos cu care se freaca untul spuma.


Umplutura. Se inmoaie felia de cozonac uscat in sirop, curasao sau rom si apoi se freaca bine pana se face ca o crema.


Se adauga marmelada de caise si dulceata de


portocale taiata marunt. Se amesteca totul impreuna si se mai adauga sirop daca este nevoie, pentru consistenta umpluturii.


Se glaseaza tortul cu glazura de zahar ars.


Glazura. Zaharul pisat se da prin sita, se amesteca cu albusurile 45 min, apoi se adauga atata zahar ars cat sa capete o culoare galbena.


Se toarna imediat glazura peste tort, potrivind-o egal de groasa. Se poate prepara si glazura de zahar ars fiert: se inmoaie 300 g zahar in apa si se fierbe intr-o craticioara, amestecand continuu pana devine galben deschis. Imediat se toarna glazura peste tort potrivind-o in strat de grosime egala.






Pofta buna!

Alte retete recomandate

Incearca si Tort cu ciocolata si crema caramel
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de portocale delicios" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.