Torturi

Reteta Tort de portocale si migdale

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 45m 
elizeea postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Blatul. Se amesteca galbenusurile cu zaharul, se adauga migdalele, albusurile batute spuma, zeama si coaja rasa de la o portocala.
Se unge forma de

ingrediente

Blatul:
   6 oua
   250 g zahar
   250 g migdale macinate
   1 portocala mare
Crema:
   3-4 galbenusuri
   200 g unt
   coaja de portocala
   sirop (125 g zahar
   2-3 linguri apa)

mod de preparare

Blatul. Se amesteca galbenusurile cu zaharul, se adauga migdalele, albusurile batute spuma, zeama si coaja rasa de la o portocala.


Se unge forma de tort, se pune compozitia si se coace la cuptor o ora. Se taie apoi blatul si se umple si se acopera cu crema.


Crema. Se prepara un sirop din zahar si apa. Se adauga coaja de portocala rasa, se acopera si se lasa putin.


Separat se freaca galbenusurile si se toarna incet siropul.


Se freaca untul la care se adauga putin cate putin crema. Se freaca impreuna pana ce compozitia devine spumoasa.




Pofta buna!

Alte retete recomandate

Incearca si Tort de cirese
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de portocale si migdale" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Perie cu aer cald 600W

- 20 %
279.99 lei
223.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.