Torturi

Reteta Tort de post

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 4h 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Tort de clatite cu ciocolata si fructe"
 
Tortul de post este o reteta de post delicioasa, un tort festiv de post mai bine spus, delicios. Poate fi pregatit in orice zi a postului sau pentru ocaziile festive din aceasta perioada.

ingrediente

BLAT DE CACAO (este de fapt o negresa fara dulceata si fara nuci):
   1 cana zahar
   1 cana ulei
   1 cana apa
   1 plic praf de copt sau amoniac
   esente de care vreti
   cacao
   faina cat cuprinde sa fie aluatul moicalut
BLAT DE MERE:
   tot pentru 2 foi in 2 tavi
   daca faceti intr-o tava
iese mai gros si-l puteti felia:
   150 gr zahar
   400 ml apa
   100 ml ulei
   50-100 gr nuci macinate
   4 mere rase
   praf de copt sau amoniac pentru crestere
   faina cat cuprinde.
CREMA DE CARAMEL:
   o cana cu zahar
   500 ml apa
   5 linguri pline cu faina
   jumatate pachet margarina
   cacao
   esenta de rom
CREMA DE PIERSICI:
   1400 ml suc de piersici
   3 plicuri de budinca
   eu am avut 2 de vanilie si una caramel
   9 linguri pline cu zahar
   4 linguri de Gustin
   eu nu am pus si mi-a parut rau
   1 pachet cu margarina

mod de preparare

BLATUL DE CACAO:




1. Se amesteca intr-un castron apa cu uleiul si zaharul pana la topirea acestuia.




2. Apoi se adauga faina, cacaoa, esentele si amoniacul




3. Se tapeteaza tava, in cazul meu tavile, se da la cuptor la foc potrivit pana trece testul scobitorii




BLATUL DE MERE:




1. Se pune zaharul la caramelizat intr-o cratita...si se amesteca




2. Se adauga apa fierbinte, aveti grija la pasul asta, ca ies aburi fierbinti si va puteti accidenta




3. Cand apa caramelizata s-a racit se adauga merele si nuca macinata.




4. Apoi faina, amidonul si esenta de care vreti.




5. Trebuie sa iasa un aluat destul de gros, pe care l-am pus, iar in 2 tavi, iar la cuptor, iar cu scobitoarea...si tot asa.




CREMA DE CARAMEL:




1. Se caramelizeaza zaharul




2. Se adauga cele 5 linguri cu faina si se amesteca bine de tot




3. Peste compozitia aceasta se adauga apa fierbinte, iar atentie la procedeu, si se da pe foc mic.




4. Se lasa la racit, dupa care se adauga margarina cubulete, cacaoa, aromele




CREMA DE PIERSICI:




1. Se pune la fiert sucul cu budinca, amidonul si zaharul




2. Cand compozitia s-a racit, adaugam margarina cubulete




MONTAREA tortului de post:


1. blat de cacao insiropat




2. crema de piersici




3. blat de mere, insiropat cu sirop de rom, normal




4. crema caramel


Pofta buna! Reteta tortului de post a fost propusa pe forum de alina-lili

Incearca si Tort mascota cu biscuiti
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de post" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.