Torturi

Reteta culinara Tort de post cu fructe si frisca

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta
ioanas

postat de

Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Pentru acest tort de post cu fructe si frisca aveti nevoie de 1 kg frisca Hulala, 2 cani de zahar, 2 pachetele zahar vanilat.

ingrediente

   1 kg frisca Hulala
   2 cani de zahar
   2 pachetele zahar vanilat
   2 banane
   2 portocale
   2 mandarine
   100 g stafide
   o cutie compot de ananas
   o cana de suc de portocale
   5 plicuri de gelatina Dr Oetker
   50 g coniac sau lichior de stropit fructele tocate
   2 kiwi pentru ornat

mod de preparare

Pentru tortul de post cu fructe si frisca, frisca se bate la mixer, cu zaharul si vanilia, pana se intareste, apoi luam din frisca batuta o treime pentru ornat. Gelatina o punem la inmuiat in zeama de la compot si cu sucul. Dupa ce s-a umflat, o incalzim pe Bain-Marie pana devine lichida. In frisca batuta, punem gelatina calda cate putin si amestecam bine pana se incorporeaza toata, apoi punem fructele stropite cu coniac. Pregatim forma tapetata cu nylon si portocale peste care punem compozitia la intarit. Dupa doua ore, o rasturnam pe platou si ornam cu frisca oprita si kiwi.


Tortul de post cu fructe si frisca se serveste ornat cu fructe si frisca.

Incearca si Tort de biscuiti cu frisca
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de post cu fructe si frisca" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Torturi

Incearca si alte reţete din categoria:

Comentarii

0 comentarii

Autentificați-vă pentru a posta comentarii

newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite