Tort delicios de castane

Tortul delicios de castane este un desert irezistibil de bun si usor de preparat. Separam albusurile de galbenusuri, in albusuri punem un praf de sare.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Tort delicios de castane

Ingrediente

  • Ingrediente pentru blat
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • 1 lingura cacao
  • 60 gr unt/margarina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 praf de sare
  • Ingrediente pentru crema
  • 300 ml lapte
  • 1 budinca vanilie
  • 1 lingura zahar
  • 100 gr unt/margarina
  • 100 gr zahar praf
  • 250 gr piure castane
  • 1 fiola esenta rom
  • Pentru ornat
  • 300 ml frisca
  • 1 pliculet intaritor pentru frisca
  • 2 linguri zahar praf
  • 2 linguri smantana dulce

Mod de preparare

Tortul delicios de castane este un desert irezistibil de bun si usor de preparat.
Separam albusurile de galbenusuri, in albusuri punem un praf de sare si incepem sa batem cu mixerul pana devine o spuma tare. Galbenusurile le mixam cu zaharul pana devin mai deschise la culoare, apoi adaugam treptat untul topit. Amestecam faina, cacaua si praful de copt si-l incorporam in compozitia de galbenusuri. Treptat adaugam albusurile si amestecam usor cu o lingura de lemn. Turnam amestecul intr-o forma de tort (28cm) tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptorul preincalzit aprox 15-20 minute.
Pana se coace blatul noi vom pregati crema astfel: punem 200 ml lapte la fiert, iar in restul de 100 ml lapte dizolvam budinca cu zaharul. Cand laptele incepe sa fiarba adaugam budinca si amestecand continuu fierbem pana se ingroasa. Punem deoparte sa se raceasca si intre timp frecam spuma untul moale cu zaharul praf. Dam prin razatoare piureul de castane (scos din congelator in prealabil) si adaugam la unt impreuna cu romul. Incorporam treptat si budinca racita.
Luam blatul racit, intindem frumos crema de castane, iar deasupra punem frisca batuta si ornam dupa placul fiecaruia.

Pofta buna!


Tort delicios de castane se serveste dupa ce a stat la rece.

Sursa acestei retete este blogul culinar deliciousflavours.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)
3
Borsuri

Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)

Desigur borsul de fasole in regiunea Moldovei se face cel mai des in sezonul rece, si desigur in perioada postului. Si...

Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)
Briose cu ciocolata
4
Prajituri

Briose cu ciocolata

Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...

Briose cu ciocolata
Ciorba de perisoare
5
Borsuri

Ciorba de perisoare

O ciorba cu multe....multe legume calite!

Ciorba de perisoare
Parteneri
Calamar pane
Bucataras.RO

Calamar pane

Calamar pane
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!